SUMA POSLE VIŠE OD ČETIRI GODINA RAZDUŽIO CRNO-BELU OPREMU: Za pamćenje ostali samo momenti

M. BLAŽIĆ

26. 09. 2021. u 19:33

VIŠE od četiri godine trajala je misija Sejdube Sume u Partizanu, prošarana lucidnim potezima, čestim povredama i nerazumevanjem sa većinom trenera pod čijom komandom je radio.

СУМА ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ГОДИНА РАЗДУЖИО ЦРНО-БЕЛУ ОПРЕМУ: За памћење остали само моменти

FOTO: M. Vukadinović

Na kraju, posle više kratkih spojeva na relaciji igrač - trener kurcšlus je izbio kada je omaleni Gvinejac putem "Instagrama" odlučio da potraži pravdu i objasni zašto ga Aleksandar Stanojević ne voli i zašto ne vidi budućnost u klubu dok je prisutan aktuelni šef struke.

STIGAO ZA 1,6 MILIONA

KADA je u leto 2017. stigao u Partizan iz Slovana Sejduba Suma je postao najskuplje pojačanje crno-belih u istoriji pošto je za obeštećenje klubu iz Bratislave uplaćeno rekordnih 1,6 miliona evra. Gvinejac je predstavljen u Humskoj na specifičan način pošto se nalik velikim španskim klubovima navijačima predstavio žonglirajući na terenu Partizanovog fudbalskog zdanja.

Epilog pomalo neočekivan, ali i poprilično realan imajući u vidu sve što se dešavalo u svlačionici Partizana od početka priprema do danas. Sejduba Suma i Partizan su se sporazumno rastali, bez teških reči i sa evidentnim utiskom koji imaju obe strane - dalje više nije moglo. Šta je ostalo iza Sejdube Sume u njegovom četvorogodišnjem angažmanu, prekinutim jednogodišnjom pozajmicom u Makabiju iz Haife? Odigrao je Gvinejac 128 utakmica za crno-bele u svim takmičenjima postigao 28 golova i upisao 14 asistencija. Na prvi pogled sasvim korektan učinak, ali imajući u vidu da je u leto 2017. predstavljen na stadionu Partizana kao neko ko će "pojesti" i loptu i protivnike na terenu jasno je da je Suma ostao nedorečen.

Igrački potencijal omalenog veziste nije bio sporan ni kada je postao najskuplje pojačanje Partizana u istoriji, ni sada kada je na "mala vrata" izašao iz ugovora sa klubom iz Humske. Ono iza čega je kod Sume uvek stajao znak pitanja je voljni momenat i spremnost da bez obzira na ime rivala bude lider tima, ali i neko ko ni po čemu neće odskakati od ostatka ekipe.

Upravo je ovo poslednje nešto na čemu Aleksandar Stanojević insistira od povratka na klupu Partizana, uz nultu toleranciju za bilo kakve hirove poput ovog Suminog. Znao je Gvinejac u prethodnim sezonama često da odigra fenomenalno derbi ili neku evropsku utakmicu pa da se zatim "ugasi" u uslovno rečeno manjim utakmicama. Uz to njegova želja da se uvek u timu sve vrti oko njega definitivno nikada nije mogla da naiđe na odobravanje Aleksandra Stanojevića.

Činjenica je i da osim Save Miloševića nijedan trener Partizana u prethodne četiri sezone nije pronašao zajednički jezik, pa je za vreme mandata Zorana Mirkovića čak morao sreću da traži na pozajmici u Izraelu. Ostaće navijačima Partizana urezana u sećanju dva Sumina gola u duelima sa Crvenom zvezdom, "lomljenje kičme" najskupljem štoperu sveta Hariju Megvajeru i nekoliko odličnih rola na evropskoj sceni. Dovoljno da pokaže da je majstor fudbala, nedovoljno da računa na ulogu nezamenjivog člana startne postave crno-belih i igrača oko koga se sve vrti.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna