PIKSI POSLE REMIJA SA IRSKOM: Jedna sportska nesreća, pokazali smo stil kakav treba da igramo

Novosti online

08. 09. 2021. u 08:09

FUDBALERI Srbije odigrali su nerešeno 1:1 u Dablinu protiv Irske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Orlovi" su zaslužili više od remija. O utiscima posle meča govorio je selektor Dragan Stojković.

ПИКСИ ПОСЛЕ РЕМИЈА СА ИРСКОМ: Једна спортска несрећа, показали смо стил какав треба да играмо

FOTO: Printskrin/FSS

Piksi je bio zadovoljan igrom, napadali su naši igrači konstantno, no na kraju su kažnjeni za promašaje.

- Uspeli smo sami sebe da kaznimo, ali to je fudbal. Nemam šta da zamerim igračima. Mislim da smo pokazali jedan stil kakav treba da igramo, potpuna dominacija sa naše strane. Možemo samo da žalimo za šansama, jer mislim da bi drugi gol rešio pitanje pobednika. Jedna sportska nesreća - rekao je Stojković.

Da stvar bude još gora, Irska nam nije dala gol, već je nažalost Milenković postigao autogol, nakon što ga je napucao Sergej Milinković-Savić u želji da ispuca loptu.

- Jedna nabačena lopta. Sergej je želeo da izbaci, pogodio u grudi Milenkovića i bio je to jedan poklon za irske navijače. Da se malo raduju, jer vidim da su bili mnogo srećni kada je pao gol. Mi možemo samo da budemo ponosni na fudbal koji igramo i to je put kojim moramo da nastavimo.

Srbija u oktobru gostuje Luksemburgu i dočekuje Azerbejdžan i ukoliko osvoji šest bodova i isto to uradi Portugal, o direktnom plasmanu na Mundijal odlučivaće duel sa Kristijanom Ronaldom i saigračima u novembru.

- Idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu. Nijedna nije laka, ali moramo se fokusirati na našu igru, na nas same. Na tome ćemo raditi. Momci zaslužuju čestitke, pokazali su moderan fudbal sa puno lepih akcija. Na kraju krajeva, te stvorene šanse dovoljno govore o našoj dominaciji. Njihov golman je MVP igrač i treba mu odati priznanje što je spasio Irsku poraza.

Dragan Stojković Piksi: Mitrović se borio fenomenalno, neverovatna je želja sa kojom on igra

Na kraju je govorio i o Aleksandru Mitroviću koji je odigrao 90 minuta, iako je u meču sa Luksemburgom doživeo nezgodnu povredu.

- Neverovatno je sa kolikom on željom i voljom igra. To je pokazao i na ovom meču. Retko koji igrač bi sa tom vrstom povrede uopšte i pomislio da izađe na teren, a kamoli da odigra meč. To zaslužuje apsolutan respekt. Borio se fenomenalno, iako je rizikovao težu povredu. To je vrlo nezgodna povreda. Kao i on, svi su pružili ono što sam tražio od njih. Imam punu satisfakciju u naš stil. Želimo da igramo napadački, na gol više, bez bojazni od imena protivnika ili od terena. Srbija mora da igra ovakav fudbal, mislim da to i navijači prepoznaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju