UEFA POPUSTILA POD PRITISCIMA NAVIJAČA: Grobari i Delije mogu da bodre svoje timove na gostovanjima, uz jedan uslov!

Novosti online

06. 09. 2021. u 18:17

ODLUKA je donesena pod pritiskom navijača koji žele da gledaju fudbal.

УЕФА ПОПУСТИЛА ПОД ПРИТИСЦИМА НАВИЈАЧА: Гробари и Делије могу да бодре своје тимове на гостовањима, уз један услов!

Foto: Novosti arhiva/M. V.

UEFA je konačno popustila i donela odluku da će u takmičenjima pod njenim okriljem u nastavku sezone biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. 

Ta odluka će biti na snazi od naredne nedelje, što znači da će ovogodišnja izdanja Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija početi uz dozvolu UEFA da gostujući navijači putuju na mečeve svojih timova. 

Kako se navodi pod pritiskom mnogih fudbalskih radnika, ali i udruženja navijača UEFA je odlučila da nema razloga da fudbalski navijači budu podložni bilo kakvim dodatnim sankcijama u odnosu na ostatak stanovništva. 

Ovo znači da će i na mečevima Crvene zvezde i Partizana u Evropi ove sezone biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Za sada su oba kluba odigrala svoje kvalifikacije bez gostiju na tribinama. 

Sada će na "Marakanu" moći da stignu navijači Brage, Ludogoreca i Mitjilanda, rivala šampiona Srbije u Ligi Evrope. Na stadion Partizana će moći navijači Genta, Flore i Anortozisa, ekipa sa kojima crno-beli igraju u prvoj ikada Ligi konferencija. 

Takođe, "grobari" i "delije" će moći da prate svoj klub u Evropi i moći će da putuju sa ekipama i bodre ih na gostovanjima od Portugala i Kipra pa sve do daleke Danske i Estonije. 

Naravno, ovo ne znači da ćemo sigurno gledati goste na tribinama naša dva najveća stadiona. Osim dozvole UEFA potrebno je i da vlasti obe države dozvole putovanje. Ova odluka znači samo da UEFA to ne zabranjuje, ali za navijačka putovanja će morati da se ispune svi kovid protokoli zemlje domaćina. 

(MONDO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!