DINAMO NIJE USPEO: Šerif u Ligi šampiona, Salcburg slavio u Danskoj, Šahtjor posle produžetaka eliminisao Monako

Novosti online

25. 08. 2021. u 22:46 >> 23:37

FUDBALERI Dinama iz Zagreba neće igrati u Ligi šampiona ove sezone. "Modri" su u revanš meču kvalifikacija za elitno takmičenje na svom terenu odigrali 0:0.

ДИНАМО НИЈЕ УСПЕО: Шериф у Лиги шампиона, Салцбург славио у Данској, Шахтјор после продужетака елиминисао Монако

Foto: EPA

Izabranici Damira Krznara su pregaženi u Tiraspolju sa 3:0, a u revanšu nisu uspeli da ostvare ni pobedu, tako da će nastupati u Ligi Evrope, dok će šampion Moldavije igrati u Ligi šampiona. Na tom putu je pobedio i Crvenu zvezdu.

Mogao je Šerif da šokira "Maksimir" već u četvrtom minutu, ali je iz izgledne situacije pogodio levu stativu.

Nedugo potom je zapretio Bruno Petković, no ni on nije bio precizan. Dinamo je nastavio da napada, no put do gola Jorgosa Atansijadisa nije uspeo da nađe.

Domaćin je uglavnom pretio preko Petkovića, ali i Oršića čiji je pogodak u 77. minutu poništen zbog ofsajda.

U Ligi šampiona igraće i Salcbug koji je posle pobede od 2:1 u Austriji, savladao Brondbi identičnim rezultatom i u Danskoj.

Već u 4. minutu Benjamin Šeško je doveo goste do prednosti. Vođstvo je duplirao u 10. minutu Aronson. Delovalo je tada da domaćinu preti katastrofa, no ekipa iz "Mocartovog grada" je stala na loptu.

Jedini gol za Brondbi postigao je Andreas Makso u 62. minutu, ali to je bilo dovoljno samo da se upiše častan oproštaj. Danski klub će baš kao i Dinamo igrati u grupnoj fazi Lige Evrope.

U trećoj utakmici dana između Šahtjora i Monaka tim iz Donjecka je uspeo da se plasira u elitno takmičenje. Utakmica je posle produžetaka završena nerešeno - 2:2. Tokom 90 minuta fudbala rezultati je bio 1:2 za goste.

Marlos je u 74. minutu pogodio mrežu "kneževa" i obezbedio dodatnih 30 minuta fudbala u Harkovu gde se igrao ovaj meč.

Golove za goste postigao je Visam Ben Jeder - oba u prvom poluvremenu. Ipak, to nije bilo dovoljno da tim Nika Kovača posle 90 minuta obezbedi plasman u elitu.

Morali su da se igraju produžeci, a tamo su domaći uspeli da postignu pogodak u 114. minutu kada je Agilar zatresao sopstvenu mrežu, te je tako pomogao Šahtjoru da se domogne Lige šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)