"ČETVORKA" NA OVERI: Zvezda protiv Kluža za plasman u grupnu fazu Lige Evrope (FOTO)

Đ. SAMOILOVIĆ

25. 08. 2021. u 18:56

BEOGRADSKI "poker" trebalo bi da se ispostavi kao dovoljan za fudbalere Crvene zvezde, koji su doputovali u Kluž na sutrašnji revanš meč plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope (20.30, Arena 1, RTS 2).

ЧЕТВОРКА НА ОВЕРИ: Звезда против Клужа за пласман у групну фазу Лиге Европе (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Overa plasmana u petu uzastopnu evropsku jesen ne bi smela da se dovodi u pitanje, naročito posle inspirisanog i nadahnutog izdanja prošlog utorka, kada je rumunski šampion razbijen u grotlu "Marakane" (4:0).

Jasno, opuštanja ne bi smelo da bude, sigurno je to trener Dejan Stanković više puta naznačio svojim pulenima, koji su evropski trijumf pozlatili pobedom nad TSC (3:1) za vikend. Da to neće biti slučaj, već da je u planu maksimalno ozbiljno shvatanje obaveza, potvrđuju i reči Gelora Kange.

- Ne zanima nas rezultat iz prve utakmice, u tom nekom smislu da ćemo izaći na teren kao da je 0:0. Ne smemo da se opustimo, niti da budemo uljuljukani, ali znajući kako funkcionišemo i kroz razgovore sa saigračima, vidim da će pristup biti pravi. Igra protiv Kluža je bila sjajna i navijačima "dugujemo" još jednu takvu fudbalsku predstavu. Stoga, mogu odgovorno da tvrdim da ćemo na teren izaći maksimalno fokusirano i bez opuštanja - kazao je Zvezdin vezista uoči ukrcavanja u avion za Rumuniju.

Drugo po jačini UEFA takmičenje, koje su crveno-beli igrali i lane i prošli odlično, bili nadomak prolaska moćnog Milana, pokazalo se da mnogo više leži našem najtrofejnijem timu. Barem kada su takmičarske ambicije u pitanju, jer su i jeseni 2017. i 2020. uspeli da kao drugoplasirani izbore prolećne dvomeče sa CSKA i Milanom. Ono što je prednost Lige šampiona, i to ogromna, jeste finansijski aspekt. Porazom od Šerifa, kasa srpskog šampiona je ostala prazna za nekih 20 miliona, ali deo toga može da se nadomesti potvrdom u večerašnjem duelu.

Premija za ulazak u međunarodni kup vredna je 6,67 miliona evra (tri miliona i 600.000 plasman, uz tri miliona na osnovu 22. mesta na UEFA rang-listi). Takođe, za svaku pobedu u grupnoj fazi, crveno-belima bi pripadalo po 630.000 evra, remi se premira sa 210.000, dok je Evropska kuća fudbala za prvo mesto u grupi svog drugog po snazi takmičenja spremila nagradu u vrednosti 1.100.000, drugo je "teško" 550.000, a treće vodi u plej-of Lige konferencija.

FOTO: Đ. S.

Uvođenjem pomenutog trećeg takmičenja, koje je Zvezda već obezbedila, UEFA je znatno osnažila Ligu Evrope, sva četiri šešira sadrže potencijalno jake rivale. Prema sadašnjoj projekciji, Zvezda će biti u drugom, samo da večeras bude makar na približnom nivou kao u prvom duelu, i srpskom šampionu se smeši još šest velikih evropskih okršaja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024