ČETIRI PACIFIČKE DRŽAVE ODUSTALE OD PARAOLIMPIJADE: Preskup im boravak u karantinu

Novosti online

23. 08. 2021. u 11:45

ČETIRI pacifičke ostrvske države odustale su od nastupa na Paraolimpijskim igrama u Tokiju zbog ograničenja putovanja uzrokovanih pandemijom virusa korona.

ЧЕТИРИ ПАЦИФИЧКЕ ДРЖАВЕ ОДУСТАЛЕ ОД ПАРАОЛИМПИЈАДЕ:  Прескуп им боравак у карантину

Foto: Printskrin

Međunarodni paraolimpijski odbor objavio je kako Samoa, Kiribati, Tonga i Vanuatu neće nastupiti na Igrama koje bi trebalo da počnu 24. avgusta.

Vest dolazi nekoliko dana pošto je Avganistan potvrdio povlačenje s Paraolimpijskih igara nakon što su talibani preuzeli vlast u toj državi.

- Imamo nekoliko nacija sa pacifičkih ostrva koje neće moći da putuju - kažu u IPC. - Razlog tome je što bi morali da putuju iz svoje zemlje preko Australije gde trenutno postoje stroga pravila. Morali bi u karantin o svom trošku dve nedelje pre nego što dolete u Tokio. Tada bi na povratku morali ponovo u karantin. Oni su mali nacionalni paraolimpijski odbori i jednostavno nemaju sredstava kako bi mogli da podmire taj trošak.

Kiribati, Samoa i Vanuatu je trebalo da pošalju po dva paraolimpijca, dok je boje Tonga trebalo da brani jedan sportista.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)