U TOKIO PO MEDALJE: Srpski stonoteniseri putuju na paraolimpijske igre

S. BAJIĆ

19. 08. 2021. u 19:28

STONOTENISKA reprezentacija Srbije u konkurenciji sportista sa invaliditetom, u petak kreće put Japana na Paraolimpijske igre, koje će biti održane od 24. avgusta do 5. septembra.

У ТОКИО ПО МЕДАЉЕ: Српски стонотенисери путују на параолимпијске игре

FOTO: S. B.

Zlatko Kesler, selektor naših trofejnih paraolimpijaca, vodi petoro takmičara, medaljama okićene na svim svetskim takmičenjima: Borislavu Perić Ranković i Nadu Matić, zatim Anu Prvulović, koja prvi put učestvuje na najavećoj svetskoj smotri sporta, kao i članove muškog, takođe uspešnog tima, Mitra Palikuću i Gorana Perlića.

- Videćemo kakvog je traga ostavila pauza od godinu i po dana bez takmičenja na nas, ali i na ostale učesnike - kaže Kesler.

- Snalazili smo se, pripremali, učestvovali na revijalnim turnirma u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj... i, s obzirom na to šta se sve dešavalo, nismo u lošoj formi. Trenutno nam je najbitnije da svi prođemo testiranje na Kovid-19, a u Tokiju sa nadamo jednoj i priželjkujemo drugu medalju. Tu, pre svega, mislim na ženski tim, ali i da u pojedinačnoj konkurenciji stignemo do bar jednog odličja.

Jedna od najboljih stonoteniserki sa invaliditetom na planeti Borislava Perić Ranković brani titulu paraolimpijske pobednice iz Rija 2016. a u tandemu sa Nadom Matić i brazilsko srebro.

- Najvažnije je da svi budemo zdravi, a na sportskim borilištima, na koja izlazimo dan po otvaranju Igara, već 25. avgusta, zna se, daćemo sve od sebe da maksimalno reprezentujemo Srbiju. Dobro smo trenirale i nadam se da smo spremne za nove izazove. U tome su nam, pored turnira u Poljskoj, pomogli i Palikuća i Perlić, kao sparing partneri - istakla je Borislava Perić Ranković.

Uz naše takmičare i selektora, u Japan putuju i treneri Lazar Kurteš i Srđan Tomičić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu