STEVAN JOVETIĆ ISPISAO ISTORIJU: Pre njega samo je jedan čovek uspeo da ostvari ovaj podvig (FOTO)

Novosti online

15. 08. 2021. u 21:49

FUDBALERI Herte poraženi su sa 3:1 od Kelna, ali je meč obeležio njihov napadač Stevan Jovetić. Bivši udbaler Partizana zatresao je mrežu jarčeva u šestom minutu utakmice na Rajn Energi stadionu, čime se upisao u istoriju evropskog fudbala kao tek drugi igrač koji je bio strelac u svim ligama "petice".

СТЕВАН ЈОВЕТИЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Пре њега само је један човек успео да оствари овај подвиг (ФОТО)

FOTO: EPA

Do kraja meča za Koln su pogađali Modeste i dva puta Kainz za pobednički start sezone njihovog tima.

Jovetić je svoju turneju po pet najjačih liga Evrope započeo u Fiorentini, nastavio je u Mančester sitiju,preko Intera stigao do Sevilje, zatim prešao u Monako, a sada nosi dres Herte.

Pre crnogorskog internacionalca ovaj podvig izveo je samo Rumun Florin Radučoju koji je turneju kompletirao u Monaku, a pre toga bio u Štutgartu, Espanjolu, Vest hemu i više italijanskih klubova (stigao i do pehara Lige šampiona sa Milanom 1994).

Osim njih dvojice, samo je još Kristijan Poulsen igrao u svim ovim ligama, ali za Liverpul i Evijan nije postigao nijedan gol. Nije ih se nadavao ni u Šalkeu, Sevilji i Juventusu, ali reč je o bivšem zadnjem veznom igraču, za razliku od Rumuna i Crnogorca kojima su golovi posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba