POČINJE PREMIJER LIGA: Bogataši u borbi za pehar

N. L.

13. 08. 2021. u 19:43

UTAKMICOM Brentforda i Arsenala, večeras 21 započinje jubilarno 30. izdanje glamurozne engleske Premijer lige, u kome će trofej braniti fudbaleri Mančester sitija.

ПОЧИЊЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГА: Богаташи у борби за пехар

FOTO: AP

Ekipa Pepa Gvardiole dovela je ovog leta Džeka Griliša (25) za neverovatnih 117,5 miliona evra, čime je oboren dosadašnji rekord lige (Pogba 105), a spekuliše se da bi na "Etihad" do kraja prelaznog roka mogao doći i Hari Kejn (27) iz Totenhema.

Gradski rival Mančester junajted u pohod na prvu titulu nakon 2013. i povlačenja Aleksa Fergusona kreće jači za Džejdona Sanča (21), koga je Borusiji iz Dortmunda platio 85 miliona evropskih novčanica i drugi je najskuplji fudbaler u istoriji kluba.

Aktuelni evropski šampion Čelsi je vratio Romelua Lukakua (27) za 115 miliona evra i godišnju platu blizu 27 miliona evropskih novčanica. Jirgen Klop i Liverpul se oslanjaju na proverene snage i nadaju se da će ih ove godine povrede bitnih igrača zaobići.

Srbiju će u novoj sezoni predstavljati vezista Mančester junajteda Nemanja Matić (33) i Luka Milivojević (30), koji će nastupati za Kristal palas. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a