BITKA ZA GRUPU LK USRED ATLANTIKA: Crno-beli u plej-ofu gostuju u najzapadnijoj tački evropskog fudbala

M. B.

13. 08. 2021. u 18:54

IŠAO je Partizan pre dve godine na najistočniju tačku Starog kontinenta koju pokrivaju UEFA takmičenja, gostujući u Astani u Ligi Evrope, a sada bije bitku i na najzapadnijoj koti.

БИТКА ЗА ГРУПУ ЛК УСРЕД АТЛАНТИКА: Црно-бели у плеј-офу гостују у најзападнијој тачки европског фудбала

Foto Ilustracija V. N.

Santa Klara, poslednja prepreka crno-belih na putu ka grupnoj fazi LK, stacionirana je u gradu Ponta Delgada na Azorskim ostrvima, usred Atlantskog okeana, na 3.878 kilometara od Beograda, a čak 1.500 od portugalske prestonice Lisabona.

Činjenica da je put na istok u oktobru 2019. bio 1.000 kilometara duži ne menja mnogo u doživljaju egzotike koja očekuje ekspediciju crno-belih. Kada se zna da se Ponta Delgada nalazi tačno na pola puta od Beograda do Njujorka i da je kanadska obala skoro 1.500 kilometara bliža Azorskim ostrvima od našeg glavnog grada jasno je da će putovanje biti možda i veći problem od 90 minuta vojevanja sa domaćinom na stadionu "San Migel".

Santa Klara je bila šesta u prethodnom prvenstvu i to je najveći uspeh u stogodišnjoj istoriji. Tim je pre ovog leta samo jednom igrao u Evropi, i to 2002, kada je u Intertoto kupu eliminisao jermenski Širak (2:0, 3:3), da bi već u narednoj rundi ispao od čeških Teplica (1:4, 1:5). Ekipi koju sa klupe predvodi Danijel Ramos su suđeni klubovi sa prostora bivše SFRJ, pa su tako na startu eliminisali makedonski Škupi 5:0 (3:0, 2:0), a mreža je mirovala u dvomeču sa Olimpijom (2:0, 1:0).

Rival Partizana u rosteru ima čak osmoricu Brazilaca i po jednog internacionalca iz Urugvaja, Maroka, Gane, Senegala, Japana i Venecuele. Santa Klara je novu sezonu u Portugaliji započela ubedljivim porazom na gostovanju Tondeli - 3:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!