ZAVRŠEN SVEČANI DOČEK NAŠIH OLIMPIJACA: Srbija u velikom broju pozdravila heroje nacije (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2021. u 20:45 >> 22:08

POSLE najvećeg uspeha Srbije na Olimpijskim igrama večeras se oganizuje šampionski doček naših sportista.

ЗАВРШЕН СВЕЧАНИ ДОЧЕК НАШИХ ОЛИМПИЈАЦА: Србија у великом броју поздравила хероје нације (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ispred Skupštine Grada Beograda okupilo se mnogo ljudi, najviše mladih, koji žele da pozdrave srpske sportiste koji su im doneli neizmernu radost.

Foto: N.Skenderija

 

Za kraj se obratio Filip Filipović, čovek koji je osvojio 34 medalje za reprezentacijom i na najbolji način je okončao karijeru u nacionalnoj selekciji.

- Dobro veče Beograde! Dobro veče Srbijo! Hvala vam što ste svima nama dali smisao što smo došli ovde. Molim vas da pozdravimo 50 veličanstvenih ljudi koji su ovde - rekao je za kraj kapiten zlatnih veteprolista Filip Filipović.

Odavno je Milica Mandić pokazala ko je i šta je! Drugo olimpijsko zlato osvojila je u dalemo Tokiju.

- Hvala divni ljudi! Meni je srce puno kad vas vidim. Ova medalja je za vas.

Jovana Preković je zlatna karatistkinja. Ima veliko srce i pokazala je kolika je šampionka.

- Želim da pozdravim moje Aranđelovčane. Snovi se ostvaruju ako vredno radite, ako se borite i ako verujete svim srcem.

Strelac Damir Mikec je bio taj koji je prvi probio led i pogurao ostale ka medaljama.

- Dobro veče Srbijo! Hvala na neizmernoj podršci! Ova medalja je i vaša medalja. Srve kuca i jače nego u finalu.

Zurabi Datunašvili nas je sve kupio velikom energijom.

- Hvala vam! Živela Srbija.

Nakon toga mikrofon u ruke je uzeo Dejan Majstorović.

- Dobro veče Srbijo! Znam da ste vi kao i mi malo razočarani što nismo osvojili zlato. Na kraju smo ipak uspeli da donesemo medalju kući i presrećni smo zbog toga. Hvala puno na podršci.

Priustnima se potom obratila Maja Ognjenović.

- Dobro veče Srbijo! Mislila sam da će svaki izlazak na balkon i obraćanje biti sve lakše, ali je sve teže teže .Hvala vam na podršci i ljuvabi koju nam pružate, koju osećamo uvek kada igramo. 

Sledi himna Republike Srbije koji izvodi hor "čarolija".

Redom su izlazili: Đorđe Lazić, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Filip Filipović. Na kraju je izašao fenomenalni trener Dejan Savić.

Naš najbolji tim svih vremena izlazi na terasu! Naši vaterpolisti su ponovo zlatni! Drugo vezano zlato na OI - Rio 2016. i Tokio 2021.

Druga medalja na Igrama u Tokiju! Milica Mandić je zlatom okončala karijeru. Carica Milica je opet obradovala Srbiju, nakon 2012. godine u Lonodnu.

Jovana Preković je rušila sve pred sobom. Jedna po jedna rivala je padala na tatami, a ona nas je odvela do zlata u karateu.

Foto: Printskrin

Posle odbojkašica na terasi se našao sjajni srebrni olimpijac, Damir Mikec koji nam je u Tokio doneo prvu medalju i tako ostalim trasirao put ka ostalim medaljama.

Najveće oduševljenje izazvao je izlazak najboljeg korektora na svetu - maestralne Tijane Bošković. Poslednja je na balkon izašla Maja Ognjenović, a nakon nje i predvodnik ove sjajne generacije - Zoran Tezić.

Foto: Printskrin

Odbojkašice su nastavile da nižu uspehe. Još jedna medalja se nalazi na njihovim grudima. Treba da budemo ponosni na njih.

Bili su najbolja reprezentaciju, ali nisu imali sreće. Ipak, hvala im i za bronzu. Naši basketaši su šampioni! Na balkon su izašli Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov. Sa njima je bio i Dušan Domović Bulut koji je trenutno u Americi.

Foto: Printskrin

Našu zemlju na OI u Tokiju obradovao je i Zurabi Datunašvili koji je osvojio bronzano odličje u rvannju. Bravo Zura!

Foto: Printskrin

Dragan Jović je sinonim za medalje. On je osvojio četvrtu medalju na Igrama. U pitanju je selektor naše tekvondo reprezentacije.

Prvi je na balkon izšao srebrni strelac Milenko Sebić. Posle nje se tu pojavila Tijana Bogdanović koja nas je takođe obradovala bronzanom medljom.

Foto: Printskrin

Srbiju je 86 sportista predstavljalo našu zemlju u Tokiju. Vratili su u domovinu sa devet medalja (tri zlata, jedno srebro i pet bronzi).

Spremaju se naši šampioni da se pojave na balkonu i tako izazovu erupciju oduševljenja ljudima koji su se okupili ispred Skupštine.

 

FOTO: N. Skenderija

Na čuveni balkon je stigla i pevačica Milica Todorović kako bi vaterpolistima otpevala pesmu uz koju su slavili zlato u Tokiju.

Foto: N. Skenderija

Tekst potpisa

Prethodno su naši sportisti bili na prijemu kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića kada im se on zahvalio za neizmernu radost koju su nam doneli.

Milica Mandić je održala govor u kom je istaklada su za nju ove Olimpijske igre bile posebne po mnogim stvarima.

- Za mene su ove igre bile posebne po mnogim stvarima, emocija i požrtvovanost svakog olimpijca je ipak ostavila najjači utisak. Hvala na hrabrosti, hvala na suzama kojih je bilo i biće. Hvala i na podršci. Ponosna sam što sam bila deo ovog tima, a na mlađima je da sada pokažu od čega su satkani i pokažu da su zaslužili grb koji nose. Hvala svim trenerima koji su radili sa nama - izjavila je Milica Mandić.

Srbija je osvojila devet medalja na nedavno završenim Olimpijskim igrama što je rekord od osamostaljenja, tri zlata, jedno srebro i pet bronzanih odličja.

U Beograd su poslednji doputovali vaterpolisti i karatistkinja Jovana Preković koji su poslednjih dana takmičenja u Tokiju stigli do najsjajnih odličja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)