SENZACIJA U TOKIJU O KOJOJ ĆE SE PRIČATI: Plivač iz Tunisa zasenio svet, za njega niko nije čuo, a sad je osvojio zlato na OI

Novosti online

25. 07. 2021. u 16:41

OLIMPIJSKE igre se polako zahuktavaju, a ime Ahmed Hafnaui morate da zapamtime.

СЕНЗАЦИЈА У ТОКИЈУ О КОЈОЈ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: Пливач из Туниса засенио свет, за њега нико није чуо, а сад је освојио злато на ОИ

FOTO: AP/Tanjug

Ovaj plivač iz Tunisa je napravio veliku senzaciju. Naime, ovog 18-godišnjaka niko nije očekivao u finalu trke na 400 metara slobodnim stilom, ali on je uspeo nekako da se ugura kao osmi u borbu za medalje.

Nije se samo zadovoljio time što je dospeo do finala, već je uspeo da osvojio zlato sa vremenom 3:43,26 ! Pobedio je favorizovane Australijance i Amerikance, a kada se trka završila nije mogao da veruje koliki uspeh je napravio.

- Kada sam pipnuo bazen i video da sam prvi bio sam tako iznenađen! Kada sam ušao u vodu nisam mislio na vreme, samo na medalju - rekao je posle trke Hafnaui.

Iza njega je završio Australijanac Džek Mekloflin, a Amerika je morala da se zadovolji bronzom Kjerana Smita. Kada su Smita pitali šta zna o pobedniku trke, iskreno je rekao:

- Apsolutno ništa!

On je drugi plivač iz Tunisa sa olimpijskom medaljom posle Ousa Melulija koji ima tri olimpijske medalje, od čega jedno zlato. Posle svega, došle su suze!

- Plakao sam kada sam video zastavu moje zemlje i čuo himnu u pozadini! Tako sam ponosan, zbog svih nas iz Tunisa - rekao je on. 

Hafnaui je plivanjem počeo da se bavi sa šest godina, a do sada je od velikih takmičenja samo bio osmi na Olimpijskim igrama mladih 2018. godine. 

Ovo nije kraj za njega, jer se takmiči i na 800 metara, a ostaje da se vidi da li tu može da iznenadi.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere