JAPANAC IZ RADNIČKOG ZA MAGAZIN "SPORT": Zovem se Mićibući, u Nišu me zovu Mića

A. Ilić

23. 07. 2021. u 16:48

ZOVE se Riohei Mićibući. Njegovo ime na japanskom znači "samopouzdanje". Kada ga sretnete i sa njim razgovarate, pomislite da je onaj ko mu je bio kum pogodio u centar.

ЈАПАНАЦ ИЗ РАДНИЧКОГ ЗА МАГАЗИН СПОРТ: Зовем се Мићибући, у Нишу ме зову Мића

FOTO: Želimir Krstev

Novo je pojačanje Radničkog iz Niša, debitovao je u prvom kolu protiv Spartaka u Subotici. VAR mu je poništio gol, zamenjen je u 66. minutu, ali je do tada ostavio veoma dobar utisak.

Mnoge je tokom prenosa iz Subotice zaintrigiralo što je umesto prezimena iznad broja osam nosio nadimak Mića.

- Ne znam kako je došlo do tog nadimka. u Japanu su me zvali Mići, tako da smo ga prilagodili Srbiji. Dopalo mi se Mića i odlučio sam da to stavim na dres!

Mića se kroz Niš rado prošetao sa reporterom magazina "Sport" i fizioterapeutom Radničkog Želimirom Krstevom.

Mićibući je fudbalsku odiseju počeo u drugom razredu osnovne škole. Odmah je pokazao talenat za fudbal i potom se pridružio akademiji Vegalta Sendai u prvoj diviziji Japana, završio je i Univerzitet u Tokiju. Fudbalsku karijeru nastavio je u Ventforet Kofu u J1 ligi, a potom se još jednom vratio u Vegalta Sendai, a pre dolaska u niški Radnički nastupao je za Asan iz Južne Koreje.

Debitovao je u dresu niškog Radničkog na gostovanju u Subotici. Navijači su na društvenim mrežama saglasni da je klub sa "Čaira" dobio veliko pojačanje. Ipak, Mićibući tvrdi da nije zadovoljan debijem i obećava da će u budućnosti igrati još bolje.

- Nisam dobro igrao u prvom meču. Zamenjen sam pre kraja, nisam postigao gol, ni asistirao, ali je debi bio veliki korak napred. Mislim da će moja igra biti još bolja u budućnosti. Nedavno sam stigao u grad, dajem sve od sebe da se naviknem na novi dom i novi život. Trudim se da u svakom danu uživam na najbolji mogući način - kaže Riohei za sportski magazin "Novosti".

Sa Takumom Asanom nije razgovarao pre nego što se uputio na dalek put do Srbije.

- Znam da je Asano igrao u Srbiji donedavno. Nisam s njim kontaktirao pre dolaska u Niš. Igrao je fantastično u Partizanu, učiniću sve što je u mojoj moći da ga na terenu zasenim i prikažem dobru igre.

RAKIJA JAČA OD SAKEA

FOTO: Želimir Krstev

NA spomeniku kulture "Čegar" navijač Radnič-kog koji radi na improvizovanom prodajnom pultu se fotografisao sa Mićibućijem, a Japanac je prvi put probao srpsku rakiju.

- Dobra je, samo je jaka. Jača je i od našeg sakea. A i srpska hrana je inače veoma dobra. Volim domaće voće i povrće, koje je veoma ukusno i kvalitetno.

Nada se da će u budućnosti biti vođa Radničkog.

- Želim da doprinesem ovom timu i brzo izrastem u vođu na terenu. Učiniću sve da postignem najmanje 10 golova i isto toliko asistencija. Svakodnevno treniramo i zbližavamo se kao tim, a verujem da će se to uskoro videti na terenu.

O saigračima u Radničkom imao je samo reči hvale.

- Teško je izdvojiti jednog od mojih saigrača. Svi su prema meni ljubazni i ophode se kao prema članu porodice. Saigrači mi pomažu dosta na treninzima, prevode mi zamisli trenera, zahvalan sam im na svemu, želim da im na tome uzvratim na terenu.

Tokom odrastanja u Japanu uživao je u čarima Dragana Stojkovića Piksija - sadašnjeg selektora Srbije. Ističe Riohei da nije znao da Stojković dolazi iz Srbije.

- Od mog ranog detinjstva Piksi je veliko ime u Japanu. Nisam znao da dolazi iz Srbije, to sam saznao tek kada sam došao ovde. Stojkovića kao igrača krasila je sjajna tehnika u Džej ligi. Beležio je i odlične rezultate kao direktor kluba, sada je selektor Srbije, poštovan je i u Japanu kao što je u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!