ZVEREV MISLI DA IMA RECEPT ZA NOVAKA: Ako igraš kao on izgubićeš, "samo"moraš da budeš za klasu bolji od njega da bi ga savladao?

Novosti online

17. 07. 2021. u 18:38

Nemački teniser Aleksandar Zverev pun samopouzdanja putuje u Tokio na olimpijski turnir u tenisu i najavljuje osvajanje medalje, možda i zlatne.

ЗВЕРЕВ МИСЛИ ДА ИМА РЕЦЕПТ ЗА НОВАКА: Ако играш као он изгубићеш, самомораш да будеш за класу бољи од њега да би га савладао?

FOTO: Tanjug/AP

- Idem u Tokio da se borim za medalju za Nemačku. To ne znači i da ću je sigurno osvojiti, ali vidim sebe kao jednog od favorita za odličje -  rekao je Zverev za nemačke medije.

Iako je poreklom Rus, teniser rođen u Hamburgu želi da donese odličje domovini.

- Volim Nemačku. I oduvek sam jako, jako voleo da igram za moju zemlju. Još više me nose emocije kada znaš da neko kod kuće navija za tebe - dodaje.

Svestan je i Zverev ko je kandidat broj jedan za zlato, mada mu ne manjka optimizma ni pred eventualni duel sa Đokovićem.

- Da bi mogao da pobediš Đokovića, moraš da budeš sposoban da radiš stvari koje većina tenisera ne može. Moraš da trčiš koliko on, da se krećeš na takav način i da ga na kraju nadjačaš. Ako igraš isto kao on, izgubićeš. Moraš da budeš za klasu bolji da bi ga savladao. A, sebe smatram kao nekog ko to može da uradi.

Ne plaši se Nemac pritiska velikih očekivanja pred Tokio.

- Najbolji igrači uvek osećaju neku vrstu pritiska. Meni je to pozitivna stvar. Jer, tek onda postajete svesni da ste jedan od najboljih na svetu - zaključuje Zverev.

Zverev će u Tokiju biti četvrti nosilac, iza Novaka, Medvedeva i Cicipasa, a prijavljen je i u dublu gde će mu partner biti Jan-Lenard Štruf.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili