ITALIJANI SE UZDAJU U PREKALJENE ŠTOPERE Snaga "azura" u veteranima Kjeliniju i Bonučiju

Đ. S.

10. 07. 2021. u 09:08

SVAKA italijanska porodica bi im mirne duše poverila živote na čuvanje. Zajedno su preko leđa "prevalili" više od 200 utakmica u svetloplavom dresu, a kao partneri u srcu odbrane, su odigrali 60 susreta za Italiju. Za one koji su za fudbal čuli juče, reč je naravno o Đorđu Kijeliniju (36) i Leu Bonučiju (34), dvojici štopera veterana koji su jedna od najvećih snaga finaliste Evropskog prvenstva.

ИТАЛИЈАНИ СЕ УЗДАЈУ У ПРЕКАЉЕНЕ ШТОПЕРЕ Снага азура у ветеранима Кјелинију и Бонучију

FOTO: AP

Pričalo se posle pobede nad Španijom u polufinalu o odbranjenim penalima Donarume, majstoriji Kijeze, "metronomu" Žoržinju, ali liderska crta koju donose pre svih Kijelini, pa zatim i Bonuči često ne pronalazi svoje mesto u statističkim kolonama. Sutra (21.00) će protiv Engleske pred sobom imati jedan od najtežih ispita do sada - moraće da zaustave Harija Kejna, Rahima Sterlinga i ostatak navale "Albiona".

- Igrali smo zajedno toliko godina na visokom nivou, normalno je da će ljudi kada timu ide dobro pričati o našem partnerstvu. Ali, ekipa ne pobeđuje samo zahvaljujući Đorđu i Leu, ili nekoj drugoj individui. Čitav tim je odigrao fantastičan turnir, to je jedina istina. Ne možete da osvojite takmičenje na bilo koji drugi način - rekao je Kjelini, bez želje da u prvi plan ističe saradnju sa svojim dugogodišnjim partnerom.

U uvodnom delu šampionata Starog kontinenta, komandanti italijanske odbrane nisu dopustili nijedan, gol, da bi u nokaut fazi malo "zaškripalo", pa su "azuri" tri puta kapitulirali, na svakoj utakmici po jednom. Pre prvenstva, glavna zamerka im je bila na godine, ali Bonuči i Kijelini su, možda, i krunski dokaz za sportsku maksimu "Forma je prolazna, klasa je večna".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!