DANILO PANTIĆ STIGAO DO TREĆEG MANDATA U PARTIZANU: Ne idite mojim putem

M. BLAŽIĆ

07. 07. 2021. u 08:00

VREME lutanja je ostalo iza Danila Pantića. Mladost i želja da se sve uzme odmah i bez čekanja vodili su ga od glavne scene do nekih epizoda koje bi sigurno voleo da zaboravi, a kada je stigao prvi dan jula ove godine na sve stavljena tačka.

ДАНИЛО ПАНТИЋ СТИГАО ДО ТРЕЋЕГ МАНДАТА У ПАРТИЗАНУ: Не идите мојим путем

FOTO: FK Partizan

Čelsi, koji je suštinski bio deo njegovog "si-vija" samo na papiru, od pre nekoliko dana definitivno predstavlja zatvorenu knjigu, a želja za dokazivanjem u trećem mandatu sa Partizanom je primetna i u izjavama i, što je mnogo važnije, na terenu.

- Generalno, bolje se osećam. To mi je bila neka vrsta opterećenja, gde znaš da se svake godine vraćaš i javljaš negde gde nemaš šanse da konkurišeš za tim. Sada sam igrač Partizana i stvarno se mnogo bolje osećam - počinje priču o novom početku Pantić.

JOVIĆ DOBRO PROŠAO

DVA dana zebnje u crno-belom taboru, snimanje i vest koja je donela olakšanje. Mladi vezista Nemanja Jović je zbog povrede meniskusa propustio nekoliko dana rada, u ponedeljak su obavljena snimanja kako bi se utvrdila težina povrede i informacije koje su stigle su ohrabrujuće. Meniskus nije pretrpeo oštećenja, pa će se Jović posle kraće poštede priključiti ekipi na treninzima.

Sa 25 godina, iako igrač u najzrelijim godinama, bez problema može da bude okarakterisan kao iskusan fudbaler.

- Ušao sam u prvi tim iz kadeta sa 16 godina. Dugo sam tu i ljudi imaju osećaj kao da igram 15, 20 godina, iako mi je nepunih 25. Ipak, kada se zna šta sam sve prošao, zaista se osećam kao iskusan igrač. Uprkos tome, verujem da još mogu da napredujem kao fudbaler.

Kada bi mogao da vrati vreme unazad, priznaje da bi drugačije povlačio poteze.
- Znate kako, možda bih birao neku drugu ligu. Kada bih imao novu šansu i da mogu da biram, izabrao bih neku državu malo južnije. Španija, Italija... Ne bih pričao o tome, daleko je. Ako bude prilike, te lige bih birao. Kada me pitaju šta bih posavetovao mlađim igračima u šali kažem samo nemojte da radite što i ja. Važno je ići polako i

postepeno.

Dva gola na pripremama i pre svega dobre partije najava su da bi Pantić mogao da igra značajnu ulogu u sezoni koja počinje za deset dana.

- Ekipa je igrala dobro u prethodne dve utakmice. Bilo je dobro i defanzivno i ofanzivno. Postigao sam dva gola, a to je plod minulog rada. Radili smo na fizici, trčanju, mislim da će nam to mnogo doneti u Evropi. Zadovoljan sam kako je ekipa izgledala.

Drugi povratnik u tim, Rikardo Gomeš, je, veruje Pantić, pun pogodak.

- Videlo se koliko nam Rikardo znači. Pogotovo za kritične trenutke u igri, kada nemaš dobar ulazak u meč. Može da zadrži loptu, veoma je moćan i brz i jak. Mislim da će nam mnogo značiti.

DANAS TABOR, SUTRA ROSTOV

IZABRANIKE Aleksandra Stanojevića danas i sutra očekuju poslednje provere na pripremama u Ptuju. Kako bi se minutaža podelila, momci koji neće sutra biti u planu za generalku protiv Rostova odigraće danas od 18.00 u Kidričevu kontrolni meč protiv slovenačkog prvoligaša Tabora iz Sežane.

Prvi boravak u Partizanu ća pamtiti po dve titule, drugi po dva osvojena Kupa, sledi treća misija...

- Neka bude titula, može i dupla kruna. Daćemo sve od sebe da pobeđujemo na malim utakmicama. Ako je moguće da budemo konkurentni od početka. Kako sezona bude odmicala, biće teže i najvećem rivalu ako budemo blizu. Derbi utakmice možda ne odlučuju šampiona, ali ako smo blizu i ako imamo priključak, može da se desi svašta - zaključio je Pantić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba