ZVEZDAŠI DOBRO DOŠLI: Trener Partizana Aleksandar Stanojević stavio bi i najvećeg pristalicu rivala u tim ako bi postigao 20 golova

M. BLAŽIĆ

04. 07. 2021. u 21:10

LjUBAV prema klubu, osećaj pripadnosti i poznavanje funkcionisanja svlačionice i kompletnog sistema jesu za Aleksandra Stanojevića značajan faktor prilikom izbora igrača za Partizan, ali ne i presudan.

ЗВЕЗДАШИ ДОБРО ДОШЛИ: Тренер Партизана Александар Станојевић ставио би и највећег присталицу ривала у тим ако би постигао 20 голова

Foto: N.Paraušić/M. Vukadinović

Šef struke crno-belih uvek iskren i bez dlake na jeziku, osvrnuo se u Ptuju i na nešto o čemu mnogi ne vole javno da pričaju, a odnosi se na igrače koji nisu "pravljeni" po Partizanovom kalupu i čiji san od malih nogu nije bio da zaigraju fudbal na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

- Uvek je kvalitet suština prilikom određivanja ko će da dođe ili ko će da igra za nas. Nismo mi navijačko društvo, pa da sastavljam tim na osnovu toga ko više navija ili ko je duže u Partizanu. To nema veze sa vezom. Staviću i najvećeg zvezdaša u tim ako će on postići 20 golova u sezoni - rezonuje Stanojević.

Priče o tome ko je crveno-beli u Partizanu, a ko crno-beli u Crvenoj zvezdi su navijačima uvek zanimljive.

- Ako bih krenuo da istražujem, verujem da imamo četvoricu, petoricu. I nemam nikakav problem da mi takvi budu glavni u ekipi. Ono što mene interesuje je odnos prema našem grbu i ono šta mi donosi, uz maksimalni profesionalizam. Emocija može da predstavlja samo dodatni faktor.

Neretko se u prošlosti dešavalo da upravo momci ponikli u "Zemunelu" budu najviše kritikovani od strane navijača.

- Ima stvarno dosta igrača koji su prošli kroz našu omladinsku školu koje navijači nisu prihvatili, a ne shvataju da ti momci toliko vole i poštuju taj grb. Ta emocija donosi uspeh.

U poslednje vreme na meti kritika su najviše Partizanova deca, koja su se vratila iz inostranstva.

- Vidim da se sad negoduje za Lazara Markovića, dečka koji je u Benfiki napravio čudo, završio u Liverpulu za 25 miliona evra. Stoji da nije odigrao velike utakmice kako bi trebalo, ali u prvom mandatu je postao reprezentativac sa 17 godina, ostvario unosan transfer. Kada je u pitanju Miljković, mogu da kažem da taj dečko ne ostavlja samo srce, nego i dušu na terenu. Pored toga deo je odbrane koja je primila najmanje golova u ligi. Nismo osvojili ništa i sigurno da na kraju rezultat kreira mišljenje. Navijaču neko može da se svidi ili ne, ali ne možete nekome da opovrgnete konkretne stvari poput titula ili pobeda u derbijima.

Aktuelni kapiten Partizana je potpuno drugačiji primer u priči o odnosu navijača prema igračima.

- Stojković je dublja priča. Nije došao direktno iz Crvene zvezde, u nekom trenutku se kao dete kluba osećao odbačenim. On u početku nije prihvaćen, bilo je zvižduka, skandiranja Radiši Iliću, ali se on kvalitetnim odbranama i odnosom prema Partizanu nametnuo, pokazao pripadnost - zaključio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja