ALEKSANDAR STANOJEVIĆ O PRELAZNOM ROKU: Samo Vujačić ne može da ide

M. BLAŽIĆ

25. 06. 2021. u 21:23

POSAO oko Rikarda Gomeša je priveden kraju, narednih dana se očekuje dolazak još jednog kvalitetnog inostranog pojačanja u ofanzivi i tada će Aleksandar Stanojević moći da kaže da na raspolaganju ima kadar koji bi 22. jula trebalo da krene u evropske izazove protiv Dunajske Strede.

АЛЕКСАНДАР СТАНОЈЕВИЋ О ПРЕЛАЗНОМ РОКУ: Само Вујачић не може да иде

FOTO: FK Partizan

 Ono što je podjednako važno za stratega crno-belih je da u međuvremenu ne bude neplanskih odlazaka, o čemu je između ostalog juče pričao izveštačima beogradskih redakcija na pripremama u Ptuju.

Igor Vujačić nije na prodaju

- Ima ozbiljnih ponuda koje klub razmatra. Prirodno je da klub pokušava da rastereti budžet i smanji potrošnju novca. Ako budu adekvatne ponude za svakog igrača, nemam nikakav problem da ode bilo ko. Samo da to bude na vreme. Jedan igrač ne može da ide, a to je Igor Vujačić, iako je imao ozbiljnu ponudu. Već smo ostali bez štopera Svetozara Markovića. Može da ide u decembru, sada ne. Mnogo bi bilo da nas dva štopera napuste.

Napadač sa Zelenortskih ostrva Gomeš bi mogao već u ponedeljak da se priključi drugovima, ali je Stanojević i dalje zakopčan po tom pitanju.

- Vidim da se pominje. On je jedna od naših želja. Ne izjašnjavam se, jer su to sve igrači pod ugovorom. Ne bismo voleli da stvari odu u drugom pravcu, zato čekamo. A slobodni igrači su druga priča. Sve slobodne koje smo želeli, doveli smo na vreme, a to su Saničanin i Pantić.

RAŠOVIĆ ZOVE STOJKOVIĆA

VEZISTA Sejduba Suma bi uskoro trebalo da se priključi saigračima u Ptuju, što ne znači da će i ostati u kadru kad sezona počne. Neizvestan je i status kapitena crno-belih Vladimira Stojkovića kome ugovor ističe na kraju ove godine, a nije bilo konkretnije priče o produžetku saradnje. Juče se pojavila informacija da bi golmana mogao da angažuje Al Feiha iz Saudijske Arabije, čiji je trener odnedavno Vuk Rašović.

Jasno je da će posle angažovanja Gomeša i još jednog ofanzivca nastavak prelaznog roka zavisiti od odlazaka.

- Kad neko bude otišao, dovešćemo igrača na deficitarnim pozicijama. Ima najava, ali ne znamo još ko će otići. Ali ko ode, naći ćemo zamenu. Prioritet je bio štoper, došao je. Čekamo dva napadača, završavamo prelazni rok kada dođu, a ostalo je uslovljeno odlascima.

DANAS PROTIV MURE

CRNO-bele danas od 18 časova (Arena 1) očekuje prvi test meč na pripremama u Sloveniji, a rival je šampion ove zemlje Mura.

- Igramo protiv prvaka Slovenije, koji je odigrao već dve utakmice. Ambiciozni su, dobar klub, igramo pred njihovim navijačima. Želimo da se izmerimo da vidimo gde smo - kaže Stanojević.

Stanojević se osvrnuo i na promenu pravila UEFA koje kaže da gol u gostima više neće donositi benefit kao do sada.

- Meni se to sviđa. Zato što kod kuće igrate s manjim pritiskom. Možete da budete bolji od rivala, a on da vam da gol u gostima iz kontre i prođe dalje. Bolje je zbog ekipa koje su kvalitetnije, da igraju rasterećeno pred svojim navijačima - zaključio je šef struke crno-belih.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!