GOMEŠ OŠTRI ŠPIC: Partizan blizu dogovora sa bivšim napadačem

M. BLAŽIĆ

24. 06. 2021. u 20:26

NAJBOLNIJI problem u igračkom kadru Partizana je veoma blizu da bude rešen.

ГОМЕШ ОШТРИ ШПИЦ: Партизан близу договора са бившим нападачем

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su od odlaska Umara Sadika u Almeriju veći deo sezone odigrali bez klasične "devetke", što se u novoj sigurno neće ponoviti, pošto su pregovori sa Rikardom Gomešom (29) ušli u fazu u kojoj se samo očekuje rukovanje i paraf na višegodišnju saradnju.

Igrač sa Zelenortskih Ostrva je ostao u sjajnom sećanju navijačima Partizana, jer je u sezoni 2018/2019. nemilosrdno rešetao protivničke golmane u crno-belom dresu zaustavivši se na brojci od 26 golova na 49 odigranih utakmica.

Pregovori oko angažovanja iskusnog napadača su trajali dugo isključivo zbog ambicije njegovog kluba Al Šarže, sa kojim je vezan ugovorom još godinu dana, da bolje prođe finansijski sa njegovim transferom. Na kraju će po svemu sudeći prevagu odneti velika želja fudbalera da se vrati u klub u kojem je imao golgeterski najuspešniju sezonu u karijeri.

Posao bi trebalo da bude realizovan u narednih dan, dva, a Rikardo Gomeš će se odmah priključiti ostatku ekspedicije u Ptuju, koja je juče u Sloveniji započela završne 15-dnevne pripreme. Njegov dolazak bi trebalo da bude prvi od dva najavljena, s obzirom na to da su i pregovori sa strancem, čije se ime drži u tajnosti, a može da igra na više pozicija u ofanzivi, u završnoj fazi.

Partizan već sutra u Ptuju (19.00) igra prvi kontrolni meč protiv slovenačkog šampiona Mure, a četiri dana kasnije će biti test sa još jednim timom iz te zemlje - Koprom. Stari znanac, poljska Krakovija će na crtu 4. jula, dok je "generalka" protiv ruskog Rostova zakazana za 8. jul, dan pred povratak u Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade