SUDAR ŠAMPIONA: Svetski prvaci Francuzi protiv evropskih Portugalaca, Mbape protiv idola Ronalda (FOTO)

Novosti online

23. 06. 2021. u 08:30

KO je bolji, svetski ili evropski prvak? Ovu dilemu, ako je neko ima, rešiće večeras (21.00) direktan dvoboj dve trenutno najbolje reprezentacije na papiru, Francuske i Portugalije, na stadionu "Puškaš" u Budimpešti.

СУДАР ШАМПИОНА: Светски прваци Французи против европских Португалаца, Мбапе против идола Роналда (ФОТО)

Foto AP

Sada se sastaju u trećem kolu "grupe smrti F", a pre ovog meča njihov poslednji okršaj na EP bio je u finalu 2016. Ispao je mnogo bolan za "trikolore" gol Edera u 109. minutu, Portugalci su podigli trofej usred Pariza.

Francuzima je ovo prilika da se osvete i učvrste prvu poziciju, pošto su sa četiri boda teoretski obezbedili plasman u narednu rundu. Sa druge strane, Ronaldu i drugovima je ovo prilika da se oporave i stabilizuju posle Nemačke (2:4).

- Dobro smo analizirali taj poraz i ohladili glave, pošto nas čeka veoma važna utakmica sa Francuskom. Jedan loš dan ne može da nas uzdrma, naše ambicije su najviše - istakao je Fernando Santoš, selektor Portugalaca.

Njegovom kolegi na suprotnoj klupi Didijeu Dešan, novinari su najviše podigli pritisak pitanjima o Karimu Benzemi. Realov napadač i povratnik promašivao je zicere protiv Mađara i do sada, na osam mečeva, koliko je odigrao za "petlove" na EP, još nijednom nije bio strelac.

- Najvažnije je da imamo puno poverenje u Benzemu, kako ja, tako i ceo tim. Postoje trenuci kada napadači ne postižu golove, kada im ne ide. Ne sumnjam da će proraditi - uveren je Dešan.

Biće ovo još jedan duel mladog lava Kilijana Mbapea sa njegovim idolom Ronaldom.

FOTO: Printskrin Jutjub

Zanimljiva je i činjenica da su Portugalci samo jenom savladali Francuze u prethodnih deset međusobnih duela i to baš u tom finalu 2016. godine.

U drugom meču Grupe F, zahuktali Nemci dočekuju Mađare, osokoljene posle remija sa Francuzima. Našim severnim susedima odgovara samo pobeda da bi se plasirali u sledeću rundu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju