MAKABI ILI KAIRAT: Zvezda dobila rivale koje je želela da izbegne

Z. ĆOROVIĆ

17. 06. 2021. u 08:30

KUGLICE joj nisu bile naklonjene - Crvena zvezda je na žrebu dobila najteže potencijalne rivale u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

МАКАБИ ИЛИ КАИРАТ: Звезда добила ривале које је желела да избегне

FOTO: M. Vukadinović

Pošto ima privilegiju da preskoči prvu rundu, srpski prvak će se u narednoj sastati sa pobednikom duela izraelskog Makabija Haife i Kairata iz Kazahstana.

Crveno-beli kreću u drugom kolu gostovanjem 20. ili 21. jula, a revanš susret na programu je na "Marakani" nedelju dana kasnije, 27. ili 28. jula.

- Želeli smo da izbegnemo Makabi i Kairat, koji su najteži protivnici, možda i previše jaki za ovu rundu. Kairat ima jak budžet oko 25 miliona evra i otežavajuća okolnost je dalek put do Kazahstana, vremenske zone, i više bih voleo za rivala Makabi. Ipak, kvalitetniji smo od oba tima. Postavili smo visoke ciljeve, to je ulazak u Ligu šampiona - istakao je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Dvomeč između Izraelaca i Kazahstanaca je zakazan za 6. ili 7. jul, revanš je 13. ili 14. jula. Kao što se zna, Kairat je ostao u lošoj uspomeni crveno-belima, jer ih je 2015. u prvom kolu kvalifikacija za LE eliminisao u dve utakmice (2:0, 2:1). Naravno, to je bila ona "loša Zvezda", koja je tada grcala od problema i dugova.

Ipak, Makabiju se protiv Kazahstanaca daju veće šanse, a o kakvom klubu se radi, informacije iz prve ruke stižu od Matije Ljujića (27), srpskog fudbalera, koji je dve prethodne sezone igrao u izraelskoj Bnei Jehudi.

- Kod kuće igraju mnogo bolje nego na strani, a na ruku će im ići sparno vreme i visoke temperature krajem jula. Tribine će biti pune, Makabi ima dobre navijače koji prave odličnu atmosferu. Mana im je da "gube glavu" ako nemaju rezultat koji im odgovara - referisao je Ljujić, Partizanov đak, koji je u Srbiji igrao za Mladost i Rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOBIO DVA ŽUTA, A NE I CRVENI: Evo zbog čega je kontroverzni Argentinac ostao na terenu