ČELSI JE ŠAMPION EVROPE! Plavci slave Haverca

Novosti online

29. 05. 2021. u 20:22 >> 22:57

FUDBALERI Čelsija osvojili su drugu titulu prvaka Evrope pošto su u finalu Lige šampiona u Portu na stadionu Dragao savladali Mančester siti sa 1:0.

ЧЕЛСИ ЈЕ ШАМПИОН ЕВРОПЕ! Плавци славе Хаверца

Carl Recine/Pool via AP

Jedini gol na utakmici postigao je Kai Haverc u 42. minutu.

Tomas Tuhel osvojio je Ligu šampiona posle poraza u finalu prošlogodišnjeg izdanja. Ponovio je uspeh Roberta di Matea koji je 2012. godine preuzeo tim na polusezoni i doveo ga do ušatog pehara.

S druge strane, nastavlja se post Pepa Gvardiole u najjačem klupskom takmičenju Evrope koji traje od 2011. godine i druge titule koju je Katalonac osvojio sa Barselonom. Nek ikažu da to ima venjze sa kletvom koju je na njega bacio menadžer Jaje Turea kada je oterao fudbalera iz Obale Slonovače...

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Siti je pripretio, ali nema udarca u okvir gola.

89. MINUT - Čelsi čuva loptu u posedu ali to čini na polovini Sitija. Dva minuta dele plavce o druge Lige šampiona u istoriji.

85. MINUT - Aguero dobija loptu na levom krilu, ali se između šuta i centaršuta odlučio na dodavanje lopte golmanu Čelsija Mendiju.

80. MINUT - Kovačić ulazi umesto Maunta.

76. MINUT - Vreme je za promene u Sitiju i Pep Gvardiola reaguje, uvodeći Kuna Aguera umesto Sterlinga. Poslednjih 15 minuta građani će imati centafora.

75. MINUT - Prvi put smo videli Sterlinga u drugom poluvremenu i odmah je bila šansa za Siti.

73. MINUT - Pulišić propušta priliku iz kategorije stoodstotnih, Haverc je bio nesuđeni asistent, a celu akciju započeo Kante.

72. MINUT - Marez upućuje mlak centaršut sa desnog krila.

68. MINUT - Konačno akcija pred golom Čelsija. Povukli su Žesus i Foden, Aspilikueta raščišćava.

66. MINUT - Verner ustupa mesto Pulišiću. Propustio je dve šanse na startu utakmice, imao još nkoliko poluprilika, uglavnom finale je odigrao na nivou cele sezone, ali za sada njegov tim vodi...

60. MINUT - Traže penal fudbaleri Mančester Sitija, ali VAR soba se ne oglašava, a Lahos je pokazao da je lopta prvo udarila u grudi pa u ruku Risa Džejmsa.

Susana Vera/Pool via AP

58. MINUT - Igru je napustio zbog povrede De Brujne. U suzama je Belgijanac ustupio mesto Gabrijelu Žesusu.

46. MINUT - Nastavljeno je finale, nema promena u ekipama, osim prinudne u Čelsiju kad je u prvom delu Kristensen zamenio Tijaga Silvu.

Utakmici prisustvuje 14.109 gledalaca.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. MINUT - ČELSI VODI!!! Haverc dovodi londonsku ekipu u vođstvo u 42. minutu. Pola gola delo je Maunta koji je uputio teledirigovani pas do bivšeg napadača Leverkuzena. On je bio brži od Zinčenka, predriblao Edersona i zatresao mrežu.

39. MINUT - Prinudna izmena za Čelsi. Tijago Silva je ustupio mesto Kristensenu.

37. MINUT - Kante upošljava HAverca koji pokušava d probije odbranu Sitija, ali mu to ne polazi za nogom. S druge strane kontra građana po desnom krilu.

30. MINUT - Voker probija po desnoj strani. Centrirao je po zemlji, ali Marez ne stiže.

27. MINUT - Fil Foden dobija loptu od De Brujnea, izašao je ispred golmana, ali se pojavio Ridiger i izblokirao njegov pokušaj.

21. MINUT - Sterling opet meša odbranu Čelsija, ali je pogrešio pasom prema De Brujneu koji je bio u ofsajdu.

Pierre Philippe Marcou/Pool via AP

17. MINUT - Čilvel je centrirao za Kantea, a omaleni Francuz gađa glavom preko gola.

14. MINUT - Novu veliku priliku propušta Verner! Nemac je dobio loptu u trku, ali se delić sekunde premišljao da li da šutira levom ili desnom i to je bil odovoljno da šansa propadne.

10. MINUT - Uzbuđenja pred oba gola. prvo je Verner propustio priliku za Čelsi jer je promašio ceo fubal, a odmah u kontri opet Sterling pravi probleme Džejmsu.

7. MINUT - Sterling istrčava opasnu kontru, ali Džejms u poslednjem trenutku izbija loptu u korner.

4. MINUT - Prošao je Havers kroz smušenu odbranu građana i nekak ododao do Vernera, ali Nemac u teškoj poziciji nije imao realne šanse da savlada Edersona.

1. MINUT - Počeo je meč, fudbalenjri Sirija krenuli su sa centra, ali tek pošto su igrači oba tima i sudije klečali u čast crnih života.

Iako se juče pojavila informacija da Pep Gvardiola neće moći da računa na jednu od udarnih igala svog tima Ilkaja Gundogana, Nemac će biti spreman i najavljen je u prvih 11.

FINALE LIGE ŠAMPIONA

MANČESTER SITI - ČELSI 0:1

(Haverc '42)

Stadion: Dragao

Gledalaca: 16.500

Sudija: Antonio Mateu Lahoz

Mančester siti: Ederson – Voker, Stons, Dijas, Zinčenko – Gundogan, Rodri, Bernardo Silva – Marez, De Brujne, Foden.

Čelsi: Mendi – Džejms, Silva, Ridiger – Aspilikueta, Kante, Žoržinjo, Čilvel – Zijeh, Maunt – Verner.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega