OTKRIVENA POZADINA SUKOBA POGBE I RABIOA: Svetlost dana ugledala "Vocap" prepiska dvojice francuskih reprezentativaca

Đ. SAMOILOVIĆ

02. 07. 2021. u 19:19

DEBAKL na Evropskom prvenstvu i poraz od Švajcarske u osmini finala i dalje izjeda Francuze.

ОТКРИВЕНА ПОЗАДИНА СУКОБА ПОГБЕ И РАБИОА: Светлост дана угледала Воцап преписка двојице француских репрезентативаца

FOTO: Tanjug/AP

Mediji u zemlji fudbalskog prvaka sveta sada non-stop izbacuju prljav veš iz svlačionice, bacaju novo svetlo na narušene odnose "petlova", a u klinču sa saigračima najviše su bili Pol Pogba i Kilijan Mbape, skicirani kao arogantni i nadobudni.

Tako je do novinara došla "vocap" prepiska Pogbe i Adrijana Rabioa, dvojice vezista koja su i posle izjednačujućeg pogotka "sajdžija" bila u prepirci. Pogba je izgubio loptu na sredini terena, što je rezultiralo golom Marija Gavranovića, na šta je Rabio burno reagovao. Prema onome što sada kruži po francuskim medijima, u privatnoj prepisci Adrijan je odbrusio Mančesterovoj zvezdi: "Svi moramo da se branimo, ako se ne branimo, sve će otići dođavola. Ako nećeš da igraš odbranu idi igraj futsal".

Uvređeni Pogba je na to odgovorio osmesima i jednom rečju - "začepi". Takođe, na manjak defanzivnog zalaganja Pogbe žalili su se Rafael Varan i Benžamen Pavar, konstatujući da ih saigrač često ostavlja same, na cedilu.

Pored ovih pikanterija, ugledni "Ekip" piše da su odnosi Mbapea i Antoana Grizmana bili daleko od idealnih. Kako se navodi, mladi superstar PSŽ i jedan od najtalentovanijih fudbalera današnjice bio je ljubomoran na tretman i ulogu Grizmana u reprezentaciji. Uz to, stavovi su im se razišli oko povratka Karima Benzeme u nacionalni sastav. Mbape je bio za, dok je ofanzivac Barselone smatrao da je Benzema trebalo da ostane u egzilu, nakon što je 2016. izbačen iz ekipe zbog ucenjivanja Matjea Valbuene eksplicitnim seksi slikama i snimcima.

Navodi se da je Mbape je bio problematičan i pre početka turnira, na samim pripremama. Došao je u konflikt sa Olivijeom Žiruom, koji mu je posle jedne pripremne utakmice javno zamerio da mu ne dodaje loptu dovoljno. Mladi Kilijan je posle toga krenuo da se duri i diže nos, što su mu stariji i iskusniji saigrači poput kapitena Uga Lorisa, Stiva Mandande i Musa Sisokoa baš zamerili.

Na kraju, sve je kulminiralo napadima Veronike Rabio, Adrijanove majke na porodice Pogbe i Mbapea, kojima je zamerila da su njihovi sinovi arogantni. Maksima, da pakleni igrači ništa ne znače, ako su odnosi na tankom ledu, ponovo se pokazala tačnom u svetu fudbala...

OBUSTAVLjENA "SRAMNA" PETICIJA

GROTESKNA situacija sa peticijom pokrenutom u Francuskoj da se odigra ponovljena utakmica osmine finala između "petlova" i Švajcaraca dobila je isto tako neuobičajen epilog kako je i započela. Pošto su počele da pljušte kritike na društvenim mrežama da se radi o sramotnom činu i da sportski treba priznati poraz, sa sajta "lesligensbougent.org" preko koga je pokrenuta peticija u dogovoru s autorom, objavljeno je da je zaustavljaju.

G. Č.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)