ENGLESKA U ČETVRTFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Sterling i Kejn poslali Nemačku kući (VIDEO)

Č. V.

29. 06. 2021. u 17:33 >> 19:52

ENGLESKA će igrati u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, pošto je pobedila Nemačku sa 2:0 u utakmici koja se igrača na "Vembliju".

ЕНГЛЕСКА У ЧЕТВРТФИНАЛУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Стерлинг и Кејн послали Немачку кући (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Navijači "gordog albiona" slave Rahima Sterlinga i Harija Kejna koji su pogocima doneli svojoj selekciji veliki trijumf.

Bila je ovo vrlo interesantna utakmica, nije bilo mnogo vrhunskih prilika, ali Engleska je svoje iskoristila i nastavlja takmičenje.

Igrao se 75. minut kada je Sterling ispratio sjajnu akciju i odličnu asistenciju Šoa iskoristo da postigne treći pogodak na prvenstvu Evrope.

Drugi gol postigao je Hari Kejn i tako postao prvi igrač a da se ne zove i preziva Rahim Sterling, a da je postigao pogodak za Englesku na ovom takmičenju.

Ipak, ishod je mogao da bude drugačiji da je Tomas Miler iskoristio kolosalnu šansu koju je imao u 82. minutu.

Engleska se tako posle polufinala Svetskog prvenstva domogla i četvrtfinala Evropskog, tu će igrati protiv pobednika meča Švedska - Ukrajina (večeras 21 sat).

Sastavi:

Engleska (3-4-3): Pikford - Voker, Megvajer, Stouns - Tripije, Filips, Rajs, Šo - Saka, Kejn, Sterling.

Nemačka (3-4-2-1): Nojer - Ginter, Humels, Ridiger - Kimih, Gorecka, Kros, Gosens - Haverc, Miler - Verner.

DRUGO POLUVREME: Engleska - Nemačka 2:0

90+4. MINUT - Kraj utakmice!

86. MINUT - Stigla je kazna "pancere". Kejn je duplirao prednost! Odlično je centrirao Griliš, a kapiten "gordog albiona" je glavom sa pet metara matirao Nojera.

82. MINUT - Veliku priliku nije iskoristio Miler. Kardinalnu grešku je napravio Haverc, lopta je došla do igrača Bajerna koji je izašao oči u oči sa Pikforom, golman Evertona je već bio savladan, ali je ona otišla malo pored gola.

75. MINUT - Engleska je povela! Sjajna akcija izanranika Gereta Sautgejta. Griliš je dodao loptu na stranu do Šoa, ovaj ošto po zemlji centrirao, a fudbaler Mančester sitija je poslao iza leđa Nojera.

62. MINUT - Centrirao je Sterling iskosa sa leve strane, to je uradio slabo, pa je loptu bez problema pokupio Nojer.

58. MINUT - Krenuli su i jedni i drugi otvorenog garda u drugom poluvremenu. Igra se ofanzivno na obe strane. Ipak, fudbal se igra zbog golova, no njih posle skoro sat vremena igre nema.

49. MINUT - Fantastično volej udarcem probao Haverc, ali spektakularno je intervenisao Pikford i ostavio mrežu netaknutom.

FOTO: AP/Tanjug

PRVO POLUVREME: Engleska - Nemačka 0:0

45+1. MINUT - Velika šansa za Harija Kejna. Sterling je krenuo u prodor, Miler mu je izbio loptu, ona se odbila do Kejna koji se odjednom našao ispred Nojera. Ipak, opasnost je odličnim klizećim startom otklonio Humels.

38. MINUT - Iako nema golova dobar meč igra se na "Vembliju". Ima dosta tempa, nedostaju još podoci pa da meč bude još bolji, a verovatno i kvalitetniji.

33. MINUT - Prva velika prilika za "pancere". Haverc je proigrao Vernera, ovaj je šutirao iskosa sa leve strane, no Pikford je sjajno skratio ugao i sprečio napadača Čelsija da ga savlada.

27. MINUT - Nema golova na "Vembliju", ali Engleska je ta koja u ovim momentima dominira i više se igra na polovini Nemaca.

16. MINUT - Sterling je odlično tukao sa nekih 20 metara, istakao je Nojer sjajnom paradom i odbio loptu u korner. U nastavku akcije nakon centaršuta iz ugla Megvajer je glavom tukao, ali lopta je završila u naručju golmana "pancera".

FOTO: AP/Tanjug

10. MINUT - Moglo je biti opasno po Pikforda. Šutirao je Kai Haverc iz slobodnog udarca sa nekih 17 metara, ali je pogodio samo živi zid.

2. MINUT - Počeo je jedan od derbija osmine finala Evropskog prvenstva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)