„UKRŠTANJE“ TAMBURA NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI: „Tamburica fest“ od 19. do 21. avgusta u Novom Sadu

S. B.

06. 05. 2021. u 12:42

OVOGODIŠNjI „Tamburica fest 2021“, u svom 14. izdanju, od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, okupiće po tradiciji veliki broj domaćih i inostranih majstora pera i žice.

„УКРШТАЊЕ“ ТАМБУРА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: „Тамбурица фест“ од 19. до 21. августа у Новом Саду

Foto: D. Dozet

Kako potvrđuju organizatori, na zvanično najboljem festivalu etno muzike u Evropi i najboljoj turističkoj manifestaciji u Srbiji, u takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake, od tri festivalske večeri, kao i prethodnih godina, imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.


Organizatori manifestacije koja neguje sve vidove umetničkog izraza, takođe ističu da će uvodno festivalsko veče, 19. avgusta, početi tamburaškom promenadom, vožnjom fijakera „okićenih“ tamburašima novosadskim bulevarima, sve do centralnih gradskih ulica i Trga slobode. U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i jedinstvena šetnja u kojoj će tamburaši sa ljubiteljima setnog zvuka posetiti  istorijske znamenitosti Novog Sada.

Preostale dve večeri sa sadržajnim i bogatim programom, biće održane na Petrovaradinu, planetarnom centru tamburaštva, gde će se virtuozi tananih struna nadmetati za prestižan trofej najbolje tamburaške bande, ali i  titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša…

Takođe, u revijalnom delu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, predstaviće se čitav niz poznatih tamburaških orkestara i, posebno, u celovečernjim koncertima nastupiće zvezde estrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?