NAKON SKANDALA U PODGORICI: Jadranka Barjaktarović prijavila navodne pretnje zbog nove pesme - "Osećam se ugroženo"!

Novosti online

14. 03. 2021. u 14:58

PEVAČICA Jadranka Barjaktarović podnela je prijavu protiv, kako je navela, određenih korisnika društvenih mreža zbog uznemiravanja, što je za posledicu imalo osećaj zabrinutosti i straha.

НАКОН СКАНДАЛА У ПОДГОРИЦИ: Јадранка Барјактаровић пријавила наводне претње због нове песме - Осећам се угрожено!

Foto: Instagram

- Direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i načelniku Centra bezbednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću podnela sam prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža koji su imali aktivnosti protiv mene koje su me kao građanku i ženu uznemirile i kod mene izazvale osećaj zabrinosti i straha - saopštila je Jadranka Barjaktarović.

- Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene - navela je ona u svom saopštenju.

Kako je kazala, zbog takvih aktivnosti se oseća ugroženo i uznemireno.

- Imajući u vidu ukupne političko i društveno stanje, atmosferu podijeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih - dodala je Barjaktarović.

Ona smatra da su se takvim aktivnostima „pridružile i osobe koje su pristalice nasilja i ekstremizma i koje otvoreno promovišu i opravdavaju ratne zločine i šire mržnju prema nepravoslavnim građanima.

- Pored sankcionisanja uznemirivanja i ugrožavanja sigrnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integriret kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji - saopštila je ona.

Barjaktarović je pozvala nevladine organizacije koje su posvećene ženskim ljudskim pravima da prate ovaj slučaj. Ona je kazala da je povod za neprimerene i neprijatne aktivnosti emitovanje spota njene pesme "Crna Gora je moj dom".

Podsetimo, Jadranka Jadranka Barjaktarović pokrenula je lavinu negativnih komentara kad je na jednoj proslavi u Podgorici pevala stihove: "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Nakon ovog skandala, nekoliko srpskih televizija sa nacionalnom frekvencijom odlučilo je da zatvori vrata pevačici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri