MALIM GESTOM ZNAO JE DA IZNENADI OLJU: Kad stigne ova porudžbina znali smo da traži Đole

V.N.

21. 02. 2021. u 08:00

BALAŠEVIĆ je često iz novosadskih cvećara poručivao cveće za svoje dame, suprugu Oliveru i ćerke Jovanu i Jelenu.

МАЛИМ ГЕСТОМ ЗНАО ЈЕ ДА ИЗНЕНАДИ ОЉУ: Кад стигне ова поруџбина знали смо да тражи Ђоле

Foto N. Karlić

To su, kako kaže vlasnica jedne od cvećarskih radnji u centru grada, isključivo bile ruže, i to uglavnom bele, povremeno šarene, a veoma često i crvene. Cveće za porodicu Balašević najčešće je, putem dostave, naručivao Đoletov i Oliverin sin Aleksa.

- U kuću u Ulici Jovana Cvijića 33, najviše smo nosili bele ruže, a kad dobijemo porudžbinu za buket crvenih, onda Aleksa napomene da ih je tata poručio - kažu za "Novosti" Slađana i Đura, čija firma za dostavu dugo sarađuje sa Balaševićima.

Oni dodaju da je njihovim dostavljačima bilo pravo zadovoljstvo i poseban doživljaj kada je buket preuzimao Đorđe.

- Uvek je lepo dočekao našeg dostavljača, popričao sa njim, uz neki obavezan "štos", u Đoletovom stilu. Ne možemo da prihvatimo da je otišao. Ali, pamtiće ga svi, pre svega po njegovim pesmama - dodaje Slađana.

Belu ružu Novosađani su najčešće donosili i polagali ispred kuće Đorđa Balaševića, ubrzo nakon objavljivanja vesti da je omiljeni "panonski mornar" preminuo, u 68. godini, ali i ostavljali ruzmarin, kao što je on pevao u "Slovenskoj" - "Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin, ne dozvoli tad, da naprave od toga tužni treći čin..."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna