"TUGO MOJA, NE MOGU TE SKRITI": Potresan govor glumca Stefana Radonjića, DŽej sa neba sija kao najsjajnija zvezda

M. Ćunković

11. 12. 2020. u 23:47

PEVAČ Džej Ramadanovski, koji je preminuo u nedelju u 56. godini, sahranjen je danas u Aleji zaslućnih građana na Novom Groblju.

ТУГО МОЈА, НЕ МОГУ ТЕ СКРИТИ: Потресан говор глумца Стефана Радоњића, Џеј са неба сија као најсјајнија звезда

Foto N. Skenderija

Pre sahrane, potresan govor održao je glumac Stefan Radonjić:

- Draga porodico, danas se opraštamo od oca, prijatelja, našeg brata, velikog pevača, velikog čoveka - drhtavog glasa je počeo Radonjić, citiravši stih "Tugo moja, ne mogu te skriti", iz čuvene "Nikom nije žao kao meni".

- Ceo tvoj grad, ceo tvoj Dorćol se danas oseća tako. Pamtio si nemaštinu, ali i velika iskušenja pred koja te je tvoj burni život dovodio. I pored svih nedaća, uspeo si da se izboriš za svoje parče hleba, ali i parče neba na kom sijaš kao najsjajnija zvezda. Doživeo si svetske trenutke koje malo koji čovek može da doživi.

Postao si veliki pevač sa sjajnom karijerom, ali svoj Dorćol i svoje drugove nikad nisi zaboravio. Nisi mogao bez nas koji smo najbolje poznavali geografiju tvoje duše, kao ni mi bez tebe. Čistu emociju prenosio si pesmom i igrom, nema toga ko tebe nije voleo. Pretvarao si suze u vatromet radosti, tvoje pesme bile su kao molitva, infuzija za duše koje pate. Pesmama si pobeđivao patnju, lečio si nas dobrotom i humanošću. Verovao si u Boga, slavio si Svetku Petku. Koliko god je Bog bio milosrdan prema tebi, toliko si ti bio okrutan prema sebi. Svako korača ispred svog srca kako zna i kako može. Ti si to radio momački, do poslednjeg dana, nisi skra- ćivao korak. Nisi gledao u stranu, bio si širina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri