UZIMAM TELEFON DA JAVIM MIŠI DA JE UMRO DŽEJ: Bora Čorba ne može da preboli odlazak Aleksića, a sada ga je smrt kolege dotukla

M. Ćunković

09. 12. 2020. u 07:38 >> 17:03

VELIKA je tuga ovih dana obuzela Boru Đorđevića u Ljubljani. Vođa "Riblje čorbe", kao i ostali članovi grupe, još ne može da prihvati da njegovog višedecenijskog prijatelja i prvog saradnika u bendu Miše Aleksića više nema, a stižu nove tužne vesti, novi udarci. Dan za danom, otišli su Džej Ramadanovski i Tihomir Tika Arsić, Borini dragi prijatelji.

УЗИМАМ ТЕЛЕФОН ДА ЈАВИМ МИШИ ДА ЈЕ УМРО ЏЕЈ: Бора Чорба не може да преболи одлазак Алексића, а сада га је смрт колеге дотукла

Foto privatna arhiva

- Jutros sam pogledao novine, i sa olakšanjem konstatovao da nije umro neko ko mi je blizak - utučeno je juče, za "Novosti", pričao Bora. - Džeja je bilo nemoguće ne voleti. "Čorba" je prvi put išla 1990. na australijsku turneju upravo sa tada mlađanim Džejom. Bio je na početku karijere, drag i simpatičan.

Proslavljeni bend i preminulog pevača vezuje duhovita pesma "Gastarbajterska 2", snimljena na "Čorbinom" albumu "Nojeva barka" 1999. Nabrajanje narodnjaka koji vikendom idu na tezge "preko grane" u svakoj strofi se završava onim čuvenim "i naravno Džej". Bilo je predviđeno da, na kraju pesme, kao gost Džej kaže "I naravno ja", ali se to nije realizovalo, jer u vreme snimanja pesme nije bio u Beogradu.

- Kad smo snimili tu pesmu, neki od pomenutih pevača su se ljutili, neki nisu, a Džeki je bio oduševljen - seća se Bora. Govorio mi je "Brate, hvala ti. Skočila mi cena, svi me zovu". Poslednji put smo se sreli na pumpi u Ćelijama, posle svirki za srpsku Novu 2017. Bilo je tu i pevanja i plakanja. Onda je došla 2020...

Bora je uzdahnuo, smogavši snage da doda:

- Ovo je sve toliko bolno. Slušam Bajagin koncert kod Plavog voza, i dva puta uzimam telefon da pričam sa Mišom o koncertu. Umro Džej, uzimam telefon da javim Miši. Svi u bendu tuguju...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina