DOBRO JE DA NEMA ROKA, UMRO BI OD ŠOKA: DŽoniju Štuliću se nije svidela knjiga Dušana Vesića "Bunt dece socijalizma"

V. N.

06. 12. 2020. u 00:07

NAKON što se obračunao sa Ivanom Ivačkovićem zbog knjige "Između krajnosti", koja govori o njegovoj diskografiji, legendarni roker, pesnik i filozof Branimir DŽoni Štulić (67) ponovo se oglasio preko svog jutjub-kanala, ovoga puta u vezi sa knjigom "Bunt dece socijalizma" Dušana Vesića.

ДОБРО ЈЕ ДА НЕМА РОКА, УМРО БИ ОД ШОКА: Џонију Штулићу се није свидела књига Душана Весића Бунт деце социјализма

Foto: DŽoni Štulić

U podužem obraćanju, napisanom mešavinom ćirilice i latinice, kaže da Vesić u knjizi čiji je podnaslov "Priča o novom talasu", o njemu govori da je bio podoban, kao i da ga svrstava među ljude i bendove kojima on i "Azra" uopšte ne pripadaju.

- Ispada da sam uspeo zato što sam bio podoban (kako onda, tako i sada) za razliku od njega nepodobnog (kako onda, tako i sada), jer nije moguće da smo isti - navodi Štulić. - Glavni dokaz moje podobnosti mu je to da sam se zabavljao sa ćerkom Vladimira Bakarića, pa je vlast znala sve o meni, kao i to da sam levičar, marksista.

Štulić kaže da je "Azra" u muziku gurnula stotine muzičara s područja bivše Jugoslavije, za razliku od ostalih bendova tog doba:

- Ne spadam u novi talas uz sve to što ga napravih (pritom je "Azra" prodala više albuma od "Dugmeta"). To se jednostavno da izmeriti. Koga su "Tajm", "Korni grupa", "Indeksi", "Ju grupa", "Smak", u muziku gurnuli? "Bijelo dugme" moguće Tompsona. "Buldožer" nikoga. "Azra" na stotine njih, koji danas imaju grdnih problema sa skidanjem većine pesama, jer upravo ih takvi i slični prevare, tvrdeći da su mi pesmuljci na tri akorda. Dakle, takozvani kritičari ili rešetari su čisti nadrilekari koji, štaviše, deluju iz najnižih pobuda. I dobro je da više nema roka, jer bi inače umro od šoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)