BANETU LEČENJE I KUĆNI PRITVOR: Detalji sporazuma koje je sklopio poznati glumac

S. J. M.

02. 12. 2020. u 06:50

GLUMAC Bane Vidaković (61) sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Beogradu, koje ga tereti za posedovanje narkotika.

БАНЕТУ ЛЕЧЕЊЕ И КУЋНИ ПРИТВОР: Детаљи споразума које је склопио познати глумац

Foto ATA Images

Taj dokument stigao je u Viši sud, koji će na ročištu 17. decembra da odluči da li će ga prihvatiti.

Nezvanično, glumac se navodno nagodio da bude osuđen na šest meseci kućnog zatvora sa nanogvicom i obavezno lečenje od zavisnosti od narkotika. On je priznao da je droga nađena u pretresu stana gde on živi, kao i da je bila za ličnu upotrebu.

NAGODBI

U VIŠEM Tužilaštvu ne žele da kažu kakav su sporazum sklopili sa Vidakovićem i kakva ga kazna čeka, dok sve ne potvrdi sud. Kako nam je rekla Irena Bijeloš, portparol tužilaštva, sud može da odbije sporazum, a može i Vidaković, u međuvremenu, da odustane od njega.

Ni glumčev branilac Živanović ne želi da potvrdi da li nagodba podrazumeva šest meseci kućnog zatvora, navodeći da u sporazumu, iako je predat sudu, još nisu definisani svi elementi, da još pregovaraju i da su u njemu neki predlozi uzajamno povezani.

Zbog sporazuma Vidakoviću je juče u Višem sudu postupak razdvojen od suđenja Iliji Markoviću, koji je zajedno sa njim uhapšen sredinom jula i koji je optužen za prodaju narkotika. Kada su nakon razdvajanja Vidaković i njegov branilac napustili sudnicu, Marković je izneo optužbe na glumčev račun, zatražio izuzeće svog branioca Sava Stevanovića i tražio da mu se dodeli drugi.

- Imam veliki problem zbog Baneta Vidakovića, jer su njegovi advokati kontaktirali s mojim i nudili mi 5.000 evra da priznam krivično delo koje sam već priznao - rekao je Marković sudiji. - Od tih para moj advokat bi uzeo 1.000 evra, jer je posrednik. To mi je on ispričao kada me je posetio u pritvoru. Inače, više se brinuo o mojoj supruzi, nego o meni.

Nudio joj je finansiranje, dopisivao se sa njom. Nije mi ulio poverenje da ga moj slučaj uopšte zanima.

MARKOVIĆEVE OPTUŽBE - BUDALAŠTINE

BANE Vidaković je rekao da su Markovićeve optužbe budalaštine i da ne zna o čemu on priča i šta hoće od njega.

Njegov branilac Zoran Živanović nam je kazao da su to gluposti i da ne bi komentarisao ništa, jer tad nije bio u sudnici.

- Ko da mu da pare, Bane Vidaković? Pa on nema 1.000 dinara da mu da, a ne 5.000 evra. To je besmislena priča - rekao nam je Živanović.

Dodao je da je svestan krivičnog dela koje je počinio, da je pogrešio i da se kaje. Na pitanje sudije da se izjasni o optužbama za nuđenje para, advokat Stevanović je rekao da njegov klijent izmišlja:

- On je delo priznao policijskom inspektoru i pre mog pojavljivanja. Sve je izmislio da bi izigravao žrtvu. Nikakav odnos nemam sa njegovom suprugom, kada me je to pitao, odštampao sam i pokazao mu našu komunikaciju.

Sudija je odlučila da ipak razreši branioca, jer nema adekvatnog odnosa poverenja između njega i klijenta i ne bi mu tokom postupka mogao pružiti odgovarajuću pravnu pomoć. Marković će dobiti novog branioca po službenoj dužnosti, a suđenje je odloženo i nastaviće se 24. decembra. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti