DANIJELA ŠTAJNFELD JOŠ NE OTKRIVA IME NAPASNIKA: Teško je dokazati silovanje

S. J. M.

27. 08. 2020. u 23:10

UKOLIKO glumica Danijela Štajnfeld i odluči da otkrije ime moćnika iz filmske industrije, za koga tvrdi da ju je pre četiri i po godine silovao, pravni stručnjaci smatraju da će to biti veoma teško dokazati.

ДАНИЈЕЛА ШТАЈНФЕЛД ЈОШ НЕ ОТКРИВА ИМЕ НАПАСНИКА: Тешко је доказати силовање

Foto: D. Mišić

Više tužilaštvo u Beogradu naložilo je Upravi kriminalističke policije u Beogradu da prikupi potrebna obaveštenja o eventualnom krivičnom delu. To znači da uzmu izjavu od Danijele, šta se tačno dogodilo, kada, kao i ime i prezime tog moćnika.

Trenutna prepreka je što ona živi u Americi u koju se odselila posle silovanja. Postoji mogućnost da policija video-linkom uzme njenu izjavu ili da čekaju kad Danijela dođe u Srbiju.

- Ne može policija nasumice da juri moćnika - kaže advokat Jelena Stojić. - A pitanje je da li je ona spremna da otkrije ko je. I ako ga identifikuje, diskutabilno je da li se, posle toliko vremena, silovanje može i dokazati. Ne znam da li ona ima konkretne dokaze, ali moglo bi se svesti na njenu reč protiv njegove. Silovanje je u sudskom procesu teško dokazati, jer mora postojati prinuda i da žrtva pruža otpor, a naročito ako nije odmah prijavljeno i nije urađen lekarski pregled kako bi se utvrdile povrede i opšti elementi tog krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna