PRESEKLI LUBENICU UMESTO VRPCE: U gradu na Nišavi otvoren džez festival "Nišvil onlajn"

J. ĆOSIN

13. 08. 2020. u 23:05

PRESECANjEM žute lubenice, umesto vrpce, kako je to bilo ranijih godina, i uz zvuke velikog džez hita Herbija Henkoka "Votermelon men" i "Nišvil džezsajkl", u četvrtak je otvoren niški džez festival.

ПРЕСЕКЛИ ЛУБЕНИЦУ УМЕСТО ВРПЦЕ: У граду на Нишави отворен џез фестивал Нишвил онлајн

Foto Tanjug

Ove godine, zbog epidemiloške situacije, "Nišvil" će biti održan samo onlajn i trajaće do 16. avgusta. Program će se odvijati na Letnjoj pozornici, ali bez prisustva publike.

Sedam muzičara, vozeći jedinstveno vozilo na pedale, izvelo je program džez standarada, a onda je usledio i zvanični deo. Tom prilikom, ispred "Nišvil džez muzeja" u niškoj Tvrđavi, predsednik festivala Ivan Blagojević predstavio je program i otvorio "Nišvil"

- Ranije smo praktikovali performanse ispred Kalče, ali sada to nismo mogli - rekao je Blagojević. - Malo podsećamo na neka davna vremena, a ovaj bicikl za sedam osoba je omaž svim otkazanim manifestacijama ove godine, kako kulturno-umetničkim, tako i vašarima i saborima, ali i svim muzičarima koji su ostali bez posla.

Više od 30 različitih programa, uključujući i pozorišne predstave, filmske projekcije, likovne performanse, kao i 20 koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa, biće održano do 16. avgusta preko lajv-strima.

Foto Tanjug

- Uložili smo mnogo napora da ovo uradimo- veli Blagojević. Ukoliko se epidemiološka situacija popravi, najveći deo programa biće održan od 17. do 20. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode