LIMUNČELO U POZITANU, RED ZA PICU U NAPULJU: Lepa Brena nastavila krstarenje duž italijanske obale

V. N.

12. 08. 2020. u 11:17

NAKON odmora u Monte Karlu, najveća jugoslovenska folk diva Lepa Brena je sa suprugom Bobom Živojinovićem i prijateljima, jahtom doplovila i do Italije.

ЛИМУНЧЕЛО У ПОЗИТАНУ, РЕД ЗА ПИЦУ У НАПУЉУ: Лепа Брена наставила крстарење дуж италијанске обале

Foto Instagram/lepabrenaa

Tačnije do Pozitana, malog mondenskog mesta blizu Sorenta. Iznad samog mesta nalazi se strma planina Lataro, a kuće su jedna iznad druge, pa izgleda kao da vise sa litice. Nakon uživanja u Pozitanu, gde su se osvežavali limunčelom (likerom koji se pravi od limuna koji raste isključivo na amalfijskoj obali), družina se otisnula i do Napulja.

A kada ste u gradu gde je napravljena prva pica ikada, red je i da probate ovaj italijanski specijalitet. Brena i Boba su se sa društvom uputili do jedne od najpoznatijih picerija u Napulju "Da Mišel", osnovane još 1870. u starom delu grada - španskom kvartu. Tu se mogu poručiti samo dve vrste pica - margarita i marinara, koje koštaju po šest evra, ali se pre toga mora čekati u redu sa brojnim drugim gostima. Nekad se čeka i do 30 minuta da se oslobodi sto, ali se na kraju isplati, a kada konačno uđete unutra, neće vam promaći fotografija na zidu na kojoj je Džulija Roberts kako jede picu, jer je upravo tu snimana jedna od scena filma "Jedi, moli, voli".

- Svugde smo čekali u redu za nešto, ali za picu prvi put - napisala je Brena uz fotografije ispred i u piceriji, koja je više puta nagrađena "Mišlenovim" zvezdicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna