LIMUNČELO U POZITANU, RED ZA PICU U NAPULjU: Lepa Brena nastavila krstarenje duž italijanske obale

V. N.

sreda, 12. 08. 2020. u 11:17

ЛИМУНЧЕЛО У ПОЗИТАНУ, РЕД ЗА ПИЦУ У НАПУЉУ: Лепа Брена наставила крстарење дуж италијанске обале

Foto Instagram/lepabrenaa

NAKON odmora u Monte Karlu, najveća jugoslovenska folk diva Lepa Brena je sa suprugom Bobom Živojinovićem i prijateljima, jahtom doplovila i do Italije.

Tačnije do Pozitana, malog mondenskog mesta blizu Sorenta. Iznad samog mesta nalazi se strma planina Lataro, a kuće su jedna iznad druge, pa izgleda kao da vise sa litice. Nakon uživanja u Pozitanu, gde su se osvežavali limunčelom (likerom koji se pravi od limuna koji raste isključivo na amalfijskoj obali), družina se otisnula i do Napulja.

A kada ste u gradu gde je napravljena prva pica ikada, red je i da probate ovaj italijanski specijalitet. Brena i Boba su se sa društvom uputili do jedne od najpoznatijih picerija u Napulju "Da Mišel", osnovane još 1870. u starom delu grada - španskom kvartu. Tu se mogu poručiti samo dve vrste pica - margarita i marinara, koje koštaju po šest evra, ali se pre toga mora čekati u redu sa brojnim drugim gostima. Nekad se čeka i do 30 minuta da se oslobodi sto, ali se na kraju isplati, a kada konačno uđete unutra, neće vam promaći fotografija na zidu na kojoj je Džulija Roberts kako jede picu, jer je upravo tu snimana jedna od scena filma "Jedi, moli, voli".

- Svugde smo čekali u redu za nešto, ali za picu prvi put - napisala je Brena uz fotografije ispred i u piceriji, koja je više puta nagrađena "Mišlenovim" zvezdicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Svetlana

12.08.2020. 14:25

Ona nikada nije ni bila lepa vec samo doterana i "skockana". Dozivljaj lepote je individualna stvar,ali po mom gledanju,ona je savrseno doterana zena koja vodi racuna o sebi i utisku koji ostavlja,a li nema lepotu...samo pare

Jel

16.08.2020. 20:47

Stvar je u tome da ove fotke dobijaju novinari direktno od doticne zene.Ona im placa da se pise o njoj i tako to ide u show biznisu.Jbg.. To je samo Italija zaista .Ni taj Monte Karlo nije nesto extra mozda za ljude koji ga vide prvi put.Ali ima toliko lepsih mesta od ovih.Ne bitno uopste sve to,ali to je samo Italija.