TV NOVOSTI NA SNIMANJU SITKOMA SLUČAJ PORODICE BOŠKOVIĆ: Porodične ZGODE I NEZGODE i malo "LUDILA"

JELENA BANjANIN

06. 08. 2020. u 11:46

NAKRIVLjENE šajkače, niz sokak ka jednom od studija u Košutnjaku ide Miodrag Radonjić, prerušen u Živorada Uskokovića.

ТВ НОВОСТИ НА СНИМАЊУ СИТКОМА СЛУЧАЈ ПОРОДИЦЕ БОШКОВИЋ: Породичне ЗГОДЕ И НЕЗГОДЕ и мало ЛУДИЛА

Foto: Vojislav Danilov

Takvim "uskakanjem" na set razgaljuje glavne glumce serije "Slučaj porodice Bošković", i niko nema dilemu da će gostujući Radonjić, koji igra veseljaka u duši, "začiniti" jednu od 64 epizode.

Sitkom "Slučaj porodice Bošković" nastaje po scenariju Nine Džuver i Katarine Janković, a u produkciji "Košutnjak filma". Prvih 15 epizoda, snimljenih još tokom prošle godine, režirali su Raško Miljković i Ivan Živković. Ostalih 49 epizoda upravo se snima pod rediteljskom palicom Ivana Stefanovića. Krajem septembra na RTS 1, četiri dana nedeljno, od 20 časova, biće emitovane po dve epizode simpatičnih (ne)zgoda Boškovića.

Foto: Vojislav Danilov

Porodicu Bošković, koja živi u skromnom iznajmljenom stanu u Beogradu, čine neuspešni glumac Gavrilo (Radivoje Bukvić), povratnica na fakultet Danijela (Nataša Marković), tek punoletni Velibor (Đorđe Kadijević) i 15-godišnja Jovana (Silma Mahmuti), koja nas u video-snimcima vodi kroz harmonično porodično "ludilo".

GLUMAČKA SUPERLIGA

UZ desetak glavnih, pojaviće se više od 30 gostujućih glumaca, između ostalih, Igor Đorđević, Jelisaveta Orašanin, Nela Mihajlović, Feđa Stojanović, Miodrag Radonjić, Petar Benčina, Ivan Zablaćanski...

- Oko njihovih junaka se "vrti" epizoda, a neki od glumaca, poput Anice Dobre i Zorana Cvijanovića, vezali su se za sitkom, pa su im uloge proširene - objašnjava za "TV novosti" jedna od autorki i producent, Katarina Janković, i dodaje da je princip "gost zvezda" preuzet iz američkih sitkoma. - Volela bih da "Boškovići" zaliče na američke sitkome jer sam na njima odrasla, na primer "Prijatelje" sam odgledala barem 15 puta. Serija će ličiti na ono što nam je pozanto sa televizije, ali i iz naših života. Boškovići se odlikuju time što su potpuno funkcionalni u svojoj disfunkcionalnosti, što je globalna karakteristika porodica. Oni idu iz jedne propasti u drugu, a i dalje opstaju i brzo prevazilaze probleme.

- Svi junaci su više dobri nego loši, nisu savršeni, ali su simpatični. Malo su "pomereni", a posebno se izdvaja lik stanodavca Gulivera (Bojan Dimitrijević), koji kao da je došao iz magičnog realizma. Tu su tetka Olja (Jelisaveta Koraksić) i dve bake koje glume Jelisaveta Seka Sablić i Svetlana Bojković. Junaci predstavljaju interesovanja i težnje svojih generacija, a srž komedije je što se nalaze u naizgled bezizlaznim situacijama iz kojih se uvek "iskobeljaju" na duhovit način - priča Jankovićeva. Prvi put u žanru sitkoma oprobaće se Radivoje Bukvić, čiji Gavrilo nema posao već skoro deceniju.

- Strast prema scenskoj umetnosti nije ga napustila. Njegova mladalačka, dečačka duša, zarobljena u starijem telu, i dalje se nada, istim žarom kao ranije, da će dobiti šansu da ponovo zapeva i zaigra. Gavrilo trenutno nema drugo pozorište osim onog u dnevnom boravku, trpezariji, kuhinji, kupatilu i spavaćoj sobi. Čak ni te kulise u kojima živi nisu njegove, već su iznajmljene - ističe Bukvić dodajući da Gavrilo podržava Danijelu u nameri da se vrati na fakultet. - Zbog toga nam dolaze njene drugarice da zajedno uče i vežbaju, a od čega se Gavrilo odvikao i što ga kao kamenčić u cipeli povremeno žulja. Ipak, oni veoma dobro sarađuju u iščašenim situacijama, koje idu ka apsurdu i groteski, ali su uvek moguće u životu prosečne porodice. Nadam se da će gledaoci zavoleti Boškoviće jer na ekrane dolazi vedra, lepršava, lagana i pitka serija, koja nastaje u vremenu baš suprotnom od svega toga.

Mnogi roditelji umeju da kažu: "razgovaraćemo kada dođemo kući", ali pošto su Boškovići sve vreme u stanu, šifra za rešavanje problema je "vodokotlić ne radi", ilustruje Nataša Marković, čija se junakinja Danijela vraća na Farmaceutski fakultet.

Foto: Vojislav Danilov

- Danijela je u stvari stub porodice i trudi se da ne zapostavi ništa, a da ostvari svoju ambiciju. Deca su dovoljno stasala, iako je njihov pubertet veoma buran, pa ona želi da ostvari san koji nije uspela da ispuni zato što se rano udala i rodila naslednike. Danijeli, pak, nije jednostavno da vodi celu porodicu i studira. Boškovići uspevaju da žive u skladu, uprkos problemima koji im se dešavaju. Gavrilo i Danijela međusobno se pomažu i vrlo su brižni jedno prema drugom, ali na momente i veoma egocentrični - zaključuje Markovićeva.

Foto: Vojislav Danilov

Serija "Slučaj porodice Bošković" je, kako nam objašnjava reditelj Ivan Stefanović, namenjena svima, a posebno se vodi računa da nema psovanja i vulgarnosti:

- Preovladava porodična toplina jer su Boškovići pozitivnog duha, iako se svakodnevno susreću sa problemima. Razlika između želja i mogućnosti pravi komične situacije. Boškovići su srećni iako toga nisu uvek svesni. Već sam se prepoznao u nekim situacijama i mislim da će svima biti poznati odnosi sa decom, kao i među supružnicima. U moru krimi-serija, svaka humoristička je u prednosti, a pogotovo kada je ovako dobar humor.

Po rečima studenta FDU Đorđa Kadijevića, mnogi tinejdžeri će se poistovetiti sa njegovim junakom Veliborom, koji teži materijalnim stvarima i praćenju svih trendova.

- Velibor je sportista, snalažljiv i inteligentan, ali ne razmišlja o fakultetu već samo kako da dođe do para i kako da isprati brzo, moderno vreme. Njegova mlađa sestra Jovana bavi se "Jutjubom" i on je sve vreme zeza zbog toga, a u stvari ima potajnu želju da i on bude influenser, uticajni tinejdžer. Velibor misli da sve može sam, da je fizički jak i lep, ali nesiguran je, i kada upadne u nevolje umiljava se majci, koja je uvek tu za njega - ilustruje Kadijević.

Foto: Vojislav Danilov

Scenaristkinje su se poigrale i likom mlade Mirjane, od milja zvane Miksi, kojoj je idol svetski poznata starleta Kim Kardašijan.

- Miksi je prepoznatljiv tip devojke koja želi da bude doterana i pokuša da nađe bogatog muškarca, dok je studiranje ne interesuje mnogo - kaže glumica Isidora Janković, koja je tumači. - Kako bi ostvarila san da živi u Beogradu, Miksi je pobegla sa sela i na fakultetu se sprijateljila sa Danijelom. Iako se razlikuju po godinama, pogledu na svet i interesovanjima, vremenom su postale najbolje drugarice. Danijela se trudi da "uhvati korak" sa mladima, a Mirjana to koristi i utiče na nju. Bilo je trenutaka kada Miksi nagovori Danijelu na neku promenu i tako poremeti Boškoviće, pa se zbog toga Gavrilu baš i ne dopada.

"Uskok" sa početka priče, Živorad, koji se upustio u avanturu po prestonici, odmah se dopao Gavrilu sa kojim se zapio usred dana.

- Živorad pokušava da pronađe suprugu, koja ga je ostavila i pobegla u Beograd, a dobio je informaciju da je ona kod Boškovića. Tako se on sprijatelji sa Gavrilom, naravno, uz čašicu rakije i pesmu - objašnjava nam Miodrag Radonjić, koji je zbog komične uloge Živorada razvio špahfeler.

Foto: Vojislav Danilov

- Živorad ima govornu manu i ne može da izgovori slovo "r". Boškovići su za njega previše brzi, a grad mu je suviše sterilan i nezdrav, jer on voli prirodu, vozi traktor i bavi se zemljoradnjom. Živorad dolazi iz unutrašnjosti Srbije, ne odvaja se od šajkače, ponosan je na svoje poreklo, selo i život u takvoj sredini.

Živoradova žena, Mirjana, zvana Mirče ili Miksi, slagala je muža da je u Najrobiju u Africi, a krila se ispod kuhinjskog pulta u stanu Boškovića. Koliko je Živorad bio iznenađen kad je Mirjanu ugledao sa drugom bojom kose i dugačkim noktima, kao i da li ju je privoleo da se vrati u rodni zavičaj, ostaje da se vidi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda