VRATILE SE PTICE: Sergej Ćetković poklanja publici novu pesmu i spot (VIDEO)

Dejan Ćirić

28. 07. 2020. u 18:16

KAO i svih prethodnih, i ovog leta Sergej Ćetković svojoj publici poklanja novu pesmu, kojom najavljuje sedmi studijski album, planiran za predstojeću jesen.

ВРАТИЛЕ СЕ ПТИЦЕ: Сергеј Ћетковић поклања публици нову песму и спот (ВИДЕО)

Foto: Nemanja Novaković

 Za razliku od prošlogodišnjeg dinamičnog letnjeg hita “Pusti probleme”, Sergej se ovog puta vraća svom autentičnom maniru emotivnih ljubavnih numera koje su njegov zaštitni znak i predstavlja baladu pod nazivom „Vratile se ptice“, inspirisanu ljubavlju, morem, uspomenama i duhom prošlih vremena.

“Pesma “Vratile se ptice” dogodila se neplanirano, u periodu izolacije. Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na deonicama nekih kompozicija koje planiram za novi album, i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pesme same pronađu put do svog izvođača, a verujem i do srca publike.

Odmah sam znao da je neću čuvati za neki naredni period, već da želim sada da je predstavim ljubiteljima svoje muzike, tako da se radujem premijeri i reakcijama publike. Atmosfera pesme pomalo podseća na neke neprolazne mediteranske hitove iz osamdesetih godina, i namerno sam želeo taj retro prizvuk i emociju, jer mislim da nam je ponekad potrebno da se vratimo onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja.

Iako je trenutak u kome objavljujem novi singl veoma težak za sve nas, nadam se da će ova pesma, i muzika uopšte, bar malo doprineti širenju optimizma i nade da ćemo iz ove borbe koju svi vodimo izaći kao pobednici.” kaže Sergej Ćetković koji ove godine obeležava dvadeset godina uspešne muzičke karijere.

Kuriozitet vezan za ovu Sergejevu pesmu je to što je sekvence usne harmonike odsvirao specijalni gost, čuveni svetski muzičar Antonio Serrano iz Madrida, koji je puno sarađivao sa Oliverom Dragojevićem, Stingom i drugim velikim zvezdama. Tekst i muziku napisao je Sergej, a aranžman su radili Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Spot u režiji Nemanje Novakovića snimljen je među filmskim kulisama “Avala filma” i na obroncima Fruške gore, a direktor fotografije je Lazar Bogdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)