PROMOCIJA SRBIJE U GRADU SVETLOSTI: Aplauzi za naše kreatore na pariskoj nedelji mode (FOTO)

​Veliko interesovanje izvazvalo je prikazivanje srpske mode i ostvarenja naših kreatora na zvaničnoj Pariskoj nedelji mode u Gradu svetlosti.

ПРОМОЦИЈА СРБИЈЕ У ГРАДУ СВЕТЛОСТИ: Аплаузи за наше креаторе на париској недељи моде (ФОТО)

Foto: Goran Čvorović

Pod svetlima kristalnih lustera u Faleriji Burbon sa svojim modelima predstavili su se kreatori Suzana Perić, Nataša Perkovski Adžić, Boško Jakovljević i brend "Alesari" iz Novog Sada.

Ovo je drugi put da Srbija učestvuje na ovoj prestižnoj modnoj manifestaciji.

- Federacija visoke mode Francuske, koja je vlasnica pariskog fešn-vika, a istovremeno i deo ministarstva industrije Francuske, od prošle godine otvorila se za nekoliko "fešn-vikova" iz celog sveta za koje je smatrala da su kvalitetom, i kreatora, i organizacije, dorasli tom zadatku – ističe za "Novosti" Svetlana Horvat, predsednica "Srbija fešn-vika" koji je dobio licencu za nastupe u Parizu i koji je bio organizator predstavljanja naših stvaralaca.

Srbija i Porgutalija su jedine dve evropske zemlje kojima je pripala ova čast. Iz ostatka sveta, tu su još samo Indonezija i Hong Kong.  

Puno aplauza dobili su srpski kreatori, a bila je to prilika i za stvaranje novih kontakata i dalje probijanje u svet.

- Sve je bilo odlično. Uložili smo puno rada i truda. Radili smo naporno nekoliko meseci da bi sve ovako izgledalo. Zadovoljna sam velikim interesovanjem. Došli su nam i francuska državna televizija, Fešn-tv, francuski modni magazini. Odziv je bilo veoma veliki – prenosi nam Horvatova utiske.

Kaže da smo "na dobrom glasu".

- Čula sam da smo prošle godine, kada smo se prvi put prestavili, bili "hit". Zato su i bili zainteresovani da ponovo dođemo – ističe naša sagovornica.

Revija u Galeriji Burbon, koja se nalazi odmah do Trijumfalne kapije u Aveniji Marso, bila je ujedno i lepa promocija Srbije.  

- Ovo je bilo pravo predstavljanje zemlje kroz modu – poručila je Svetlana Horvat.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!