SPADALA SAM U SIROTU DECU, NISAM BILA OMILJENA: Stoja Novaković preživela pravi pakao u školi, ni učiteljica nije imala lepe reči

Novosti onlajn

26. 10. 2023. u 19:10

STOJA NOVAKOVIĆ nije uspela da u roku završi osnovnu školu, pa je po odluci nastavnog osoblja bila primorana da prekine školovanje, a preživela je pakao u školi jer njena učeteljica nikad nije imala nijednu lepu reč da kaže za nju.

СПАДАЛА САМ У СИРОТУ ДЕЦУ, НИСАМ БИЛА ОМИЉЕНА: Стоја Новаковић преживела прави пакао у школи, ни учитељица није имала лепе речи

Foto: Instagram

Međutim, za otkrivanje njenog talenta ipak je bila zaslužna jedna druga učiteljica.

Foto: Reprint Sabor

-Ne želim ništa da kažem o Stojinim školskim danima jer o njima nema šta lepo da se kaže. Ne slušam njene pesme i ne dičim se njome. Reću ću samo da je bila veoma loš učenik i da tokom prva tri razreda nije pevala u školskom horu – rekla je njena učiteljica Dobrila Milinov u jednom intervjuu, a Stoja joj se posle mnogo godina obratila putem društvenih mreža i otkrila zbog čega je napustila školu:

-Kao što svi znaju, moji roditelji, brat i ja bili smo jako siromašni, ali ponosni. I pošto nismo imali da na poklon nosimo kokoške, jaja, sir i slaninu, spadala sam među sirotu decu koja nažalost nisu bila omiljena. Međutim, sada sam beskrajno zahvalna svojoj razrednoj, gospođi Dobrili na svemu! Njenim ponašanjem, koje je i dan danas, vidim isto, probudila je u meni inat i neviđenu motivaciju da uspem i prevaziđem sve odlične đake, miljenike i bogate koji su bili punih ruku kokošaka, jaja i slanine. I uspela sam u tome. Istovremeno joj sve i opraštam, a svim prosvetnim radnicima savetujem da motivišu decu, ali da ih nadasve poštuju i nikad ne pričaju o njima loše, naročito posle više decenija, jer ipak su to njihovi đaci, jednom i zauvek – rekla je tada Stoja.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Grand News Online

Pevačica je kasnije otkrila i da je njen talenat za pevanje prva prepoznala jedna druga učiteljica:

-Pokojna Sida, koja je vodila drugo odeljenje, predložila je da idem na takmičenje iz pevanja koje je bilo organizovano za učenike od prvog do četvrtog razreda, kao i da budem prvi glas hora. Međutim, moja učiteljica se tome protivila jer nije volela sirotinju. Htela je da vođa hora bude moja drugarica iz imućne porodice. Učiteljica Sida se tome usprotivila i rekla je: „Ili Stoja ili nema takmičenja.“ Došla sam kući i sva srećna saopštila ocu da idem na takmičenje. Celu noć smo zajedno vežbali pesmu „Miš je dobio grip.“ Takmičenje je prošlo odlično, osvojili smo prvo mesto, a ja sam opravdala očekivanja učiteljice Side.

 

(Grand)

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" INTERVJU: Aca Regina otkrio sve o saradnji sa Filharmonijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave