PLOČE, PRIZNANJA, OSKARI POPULARNOSTI: Supruga Sinana Sakića otvorila spomen-sobu posvećenu velikom pevaču (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 10. 2023. u 19:09

SABINA Sakić, supruga Sinama Sakić,a otvorila je danas, u okviru svog ateljea, spomen-sobu mužu, slavnom pevaču u njegovoj rodnoj Loznici.

ПЛОЧЕ, ПРИЗНАЊА, ОСКАРИ ПОПУЛАРНОСТИ: Супруга Синана Сакића отворила спомен-собу посвећену великом певачу (ФОТО)

Foto N. Skenderija

U sobi u kojoj je, kako kaže sedeo rado sa društvom, dok je ona radila su Sinanove lične stvari, ploče, nagrade priznanja, oskari popularnosti....

- Ovde se nalazi sve što je vezano za njega i njegov vrhunski uspeh u muzici - kaže Sabina.

Muzičku karijeru Sinan je započeo je kao bubnjar, kada je sa samo 13 godina počeo da nastupa kao član narodnjačkog benda, a kasnije zajedno i sa basistom Bratislavom Bracom Dinkićem. Iako je već uveliko imao karijeru pevača, bio je bubnjar sve do 1984. godine.

Svoje prve pesme Sreli smo se mnogo kasno i Jedna tuga za dva druga snimio je 1978. godine, a sledeće godine još dve — Kulu gradim, vihor je obara i Mala Šemsa.  Prvi album, Još uvek te čekam, izdao je 1982. godine, sa Južnim vetrom.

Za života je izdao 26 albuma i 12 kompilacija, te održao veliki broj koncerata i ostvario saradnju sa velikim brojem poznatih muzičara. Materijalno je pomagao domove za nezbrinutu decu u Srbiji i održao značajan broj humanitarnih koncerata.

Preminuo je posle bolesti 1. juna 2018. godine u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?