NA „ROŠTILJIJADI“ ZVUK GRAŠOVIH MORSKIH NOĆI: Petar Grašo iz Splita svojom muzikom doneo u Leskovac ljubav i miris Mediterana

Игор Митић
Igor Mitić

25. 08. 2023. u 15:20

Svoj prvi dolazak u Leskovac Petar Grašo pamtiće po gostoljubivosti domaćina o kojoj je godinama slušao od svojih kolega i prijatelja. Pred koncert na „Roštiljijadi“ kazao je da je zbog toga ovaj nastup dugo čekao, a da će na pažnju koju je doživeo odgovoriti tako što će svojom muzikom doprineti da grad na Veternici zamiriše na morsku so i Mediteran, a najviše na ljubavi koju sa sobom donosi.

НА „РОШТИЉИЈАДИ“ ЗВУК ГРАШОВИХ МОРСКИХ НОЋИ: Петар Грашо из Сплита својом музиком донео у Лесковац љубав и мирис Медитерана

foto: I. Mitić

Prvi nastup u Leskovcu ostaće mu u dugom sećanju, jer su Leskovčani još jednom pokazali da imaju srce kojim prepoznaju najnežnija osećanja i da znaju da u njima uživaju.

- Možda imam i sreću da mojim pesmama više naginju žene, jer su one generalno najbolja publika. One se na mojim nastupima prve otvore i pokažu emocije, dok su muškarcima za to potrebna dva-tri piva – našalio se Grašo i dodao da je samo ovog leta imao više od 50 koncerata.

foto: I. Mitić

Poznati splitski pevač i kompozitor je istakao da je sa svojim bendom nekoliko puta proputovao celi svet i da se zbog toga najviše raduju kada u neki grad dođu prvi put, a u Leskovac baš u vreme „Roštiljijade“ o kojoj je mnogo toga lepog slušao.

- Moja porodica i ja mnogo volimo gastronomiju tako da su tu i moji roditelji koji ne putuju često. U Splitu, u našem restoranu, radimo hranu vrhunskog kvaliteta, ali ono što smo doživeli, posebno kada je u pitanju roštilj, je neuporedivo. Leskovac je tu prvak sveta – ocenio je Grašo.

Popularni pevač i kompozitor je pre nekoliko nedelja objavio duet sa Ninom Badrić pod nazivom „Nemoj“ koji je na prvom mestu top-lista u Hrvatskoj.

- Biće još novog materijala. Srećan sam što mogu da sviram – zaključio je Grašo što je i pokazao i pred posetiocima leskovačke „Roštiljijade“.

Razgalio je publiku svojim i hitovima kolega, poput Olivera Dragojevića i Kemala Montenana, dok su se gradskim trgom smenjivale najtananije emocije od tuge do radosti. Jedna osmogodišnjakinja je samo zbog Graša sa roditeljima stigla iz Beograda. Uživala je u muzici svog omiljenog pevača, a kući ponela zagrljaje i fotografiju sa njim. Za malu Beograđanku, ali i za hiljade drugih posetilaca bio je ovo koncert za dušu. Petar Grašo, Leskovčani i njihovi gosti iz gradova Srbije i regiona neće ga dugo zaboraviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)