HRVATI OPET BRANE SRBIMA DA PEVAJU: Oglasili se sramnim saopštenjem, pominju i Tompsona

Novosti online

26. 07. 2023. u 11:58

PREDSTAVNICI festivala na kome je trebalo da nastupi niz srpskih izvođača podlegli su sramotnim pritiscima na političkoj i nacionalnoj osnovi tamošnjih domovinskih pokreta, te otkazali sve najavljene koncerte.

ХРВАТИ ОПЕТ БРАНЕ СРБИМА ДА ПЕВАЈУ: Огласили се срамним саопштењем, помињу и Томпсона

Foto: ATA images

Pre samo nekoliko nedelja otkazan je koncert pevačice Jelene Karleuše u Hrvatskoj, a samo nekoliko dana nakon što je kod suseda svoj nastup održao folker Aca Lukas, iz susedne republike pristižu sramotne vesti.

Naime, predstavnici ostrva Barbarinac odlučili su da otkažu sve koncerte muzičara iz regiona i to zbog pritisaka od strane domovinskih pokreta koji vrše pritisak, kako su naveli, na političkoj i nacionalnoj osnovi. 

 - Obaveštavamo vas da otkazujemo sve planirane koncerte muzičara iz regiona. Naš primarni cilj ovog leta je bio da obezbedimo zabavu za sve goste našeg kraja, ali zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, pre svega onih u režiji "domovinskog pokreta", prinuđeni smo da otkažemo sve navedene koncerte.

- Mišljenja smo da se u ovim mutnim političkim igrama, koje stvaraju veoma ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, koriste uvaženi veterani. Cilj ovog projekta je zabaviti se, širiti prijateljstva i promovisati Hrvatsku kao destinaciju koja na isti način dočekuje sve svoje goste, bez obzira na poreklo, veru ili bilo koju drugu osnovu. Zahvaljujemo se svima koji su do sada posetili ostrvo i bili deo magične zabave - napisali su organizatori na Instagramu.

Podsetimo, nakon što je najavljeno da će na festivalu "Ostrvo ljubavi" u Barbarincu, između ostalih, nastupiti Aca Lukas, Haris Džinović i Jelena Karleuša, javili su se iz "Domovinskog pokreta".

- Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo. Osim domaćih, festival posećuju i brojni domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a pomenuti izvođači pripadaju drugom identitetu.

- Zašto su dozvoljeni koncerti Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo-folk izvođača? Zašto vređate osećanja veterana i svih koji su izgubili svoje najmilije u Domovinskom ratu? Zašto niste pitali građane da li su oni to želeli?

Zašto niste pitali veterane da li ih je to uvredilo? Zašto niste pitali roditelje ubijenih da li se pitaju za šta su njihova deca umrla? Da li vam život mladih znači nešto? Puna su vam usta veterana koji su poginuli za datume vezane za Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite zaista nema veze sa mozgom.

Stoga tražimo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz zemlje koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, u istoj Hrvatskoj se otkazuju koncerti hrvatskog muzičara i domoljuba Marka Perkovića Tompsona i barda hrvatske muzike Stjepana Jimmija Stanić - napisali su.

(Informer)

BONUS VIDEO: TURBULENTNO: Ceca Ražnatović podigla Brčko i publiku na noge

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)