UOČI BLINDIRANOG 73. FESTIVALA SANREMO: Na sceni glumci, sportski šampioni, muzičari i Zelenski

Milica Ostojić - dopisnik iz Rima

06. 02. 2023. u 14:09

NAJPOZNATIJI festival italijanske kancone Sanremo podiže zavesu u teatru Ariston u znaku, kako se najavljuje, dobrih kancona, njih 28 u takmičarskom delu, izabranih između 500 koje je preslušao više puta umetnički direktor i voditelj Amadeus, ali i napetosti od mogućnih protesta anarhista.

УОЧИ БЛИНДИРАНОГ 73. ФЕСТИВАЛА САНРЕМО: На сцени глумци, спортски шампиони, музичари и Зеленски

Foto: AP Photo/Peter Dejong

Na sceni će se u pet večeri od 7. do 11. februara čuti i videti tri generacije pevača, od najmlađih pa do onih koji su već ispisali istoriju italijanske muzike i čije su kancone neizbrisive u kolektivnom pamćenju, kako italijanskih tako i ljubitelja muzike u svetu, kao što su Al Bano, Masimo Ranijeri, Đani Morandi koji će biti kovoditelj sa Amadeusom u pratnji najpoznatije italijanske influencerke Kjare Feranji.

Festival će karakterisati sigurno dobra muzika u izvođenju mladih pevača, ali po odluci umetničkog direktora vratiće se na scenu brojna imena tzv. druge i treće generacije, između ostalih pobednici Festivala 2021 „Maneskin“, duet Mahmud i Bjanko 2022, poznati sastav Pu, Rikardo Folji, Pepino Di Kapri, Đino Paoli. Biće sigurno interesantno veče kada će takmičari po svom izboru pevati po jednu kanconu poznatih izvođača. Na sceni će se pojaviti i glumci, sportski šampioni, a za sada je najavljeno učešće gostiju iz inostranstva, međunarodne zvezde, američki bend Black Eyed Peas i engleski Depeche Mode.

I sve će proticati u veoma velikoj uzbuni na oprez jer se strahuje od protesta anarhista ispred produkcijskih sedišta tv Rai, u raznim mestima, zbog zatvorenog anarhiste u milanskom zatvoru „Opera“, tzv. tvrdom Bis 41, a koji štrajkuje glađu više od 100 dana u nameri da sa organizovanim protestima izvrši pritisak na novu odluku pravosuđa da se pusti iz takvog zatvora ili oslobodi, a Festival se čini kao najbolja mogućnost za njihovu vidljivost.

Tako će i okolina teatra Ariston biti proglašena crvenom zonom sa strogim kontrolama. Uz sve to ne smiruju se polemike za i protiv oko učešća ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog video porukom u završnoj večeri Festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)