TRAVOLTA PONOVO U ŽIŽI SAJENTOLOŠKOG SKANDALA: Nove tvrdnje o njegovoj homoseksualnosti iz pera bivšeg pripadnika organizacije

Novosti online

27. 09. 2022. u 18:15

DžON Travolta poljubio je muškog masera ispred visoko rangiranog pripadnika Sajentološke crkve, tvrde novi vrući memoari, kako donosi Page Six.

ТРАВОЛТА ПОНОВО У ЖИЖИ САЈЕНТОЛОШКОГ СКАНДАЛА: Нове тврдње о његовој хомосексуалности из пера бившег припадника организације

Foto: AP

Majk Rinder, bivši izvršni direktor Sajentološke međunarodne crkve i njoj povezane organizacije koju je napustio 2007., napisao je knjigu "A Billion Years: My Escape from a Life in the Highest Ranks of Scientology". U njoj tvrdi kako mu je dodeljeno da pomogne oženjenom glumcu, danas 68-godišnjem Travolti u "nekim problemima s javnošću". Tako je došao i u situaciju kada je navodno svedočio o poljupcu.

Prisetio se razgovora sa zvezdom filmova "Briljantin" i "Palp Fikšn" u hotelskom apartmanu. Dok su razgovarali, tvrdi, Travoltin maser, ogrnut kućnim ogrtačem, ušao je u sobu i poljubio glumca u usta.

-Dolazim uskoro, rekao je Travolta dok je maser krenuo prema spavaćoj sobi, piše Rinder.

-To je bilo prilično šokantno. Pretpostavljam da je to pokazatelj poverenja koje mi je ukazao.

Rinder tvrdi kako ga je crkva angažovala kako bi pomogao oko tračeva koji su se širili o Travoltinom ljubavnom životu.

Foto AP

-Od početka 90-ih, Travolta je bio progonjen pričama raznih navodnih muških ljubavnika, uključujući jednog od njegovih bivših pilota, kao i jedne porno zvijezde, piše Rinder. Prema knjizi, nakon što je National Enquirer kontaktirao Travoltin tim o nadolazećoj priči, organizacija je krenula u akciju.

-Shvatajući potencijalnu PR štetu koju bi priča o gej seksu mogla imati na savršeni Sajentološki par Džona i Keli Preston, Travoltine supruge, koja je preminula 2020., iskopali smo prljavštine o izvorima te priče i zapretili medijima tužbama, navodi autor. Rinder, rođeni Australijanac, suvoditelj emisije "Leah Remini: Scientology and the Aftermath", piše kako je crkva tvrdila da nije protiv homoseksualaca.

-Ipak prijetnja pričom koja opisuje Sajentologa kao homoseksualca izazvala bi internu paniku jer za Sajentologa, ne biti ‘izlečen‘ od homoseksualnosti značilo bi da njihova tehnika nije delotvorna."

Rinder također piše: "Mnogo se govorilo o Džonovoj seksualnosti i kakva god bila realnost njegove seksualne orijentacije, čvrsto verujem da bi on bio otvoreniji po tom pitanju da nije stigme koju oseća zbog svog snažnog verovanja u Sajentologiju."

Glasnogovornik Sajentološke crkve rekao je za Page Six: "Majk Rinder je okoreli lažov koji želi da profitira na svom nepoštenju. Izdržava se orkestriranim maltretiranjem svoje bivše Crkve i njenog vođe putem lažnih policijskih izveštaja, bombastične propagande i lažnih medijskih priča."

Travoltina supruga Keli Preston umrla je 2020. od raka dojke. Imala je tek 57 godina. Par je imao troje djece, sina Džeta, koji je preminuo 2009. u dobi od 16 godina te kći Elu (22) i sina Benjamina (11).

(Jutarnji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili