ALEK BOLDVIN O KRIVICI ZA NESREĆU NA SNIMANJU FILMA: Izgubio sam poslove, ali i godine života (FOTO)

V. N.

21. 08. 2022. u 12:30

GLUMAC i reditelj Alek Boldvin u najnovijem intervjuu za Si-En-En ispričao je koliko ga je nesrećni slučaj na snimanju filma Rust koštao u životu, a za smrt Haline Hačins okrivio dve osobe.

АЛЕК БОЛДВИН О КРИВИЦИ ЗА НЕСРЕЋУ НА СНИМАЊУ ФИЛМА: Изгубио сам послове, али и године живота (ФОТО)

Foto: Printsskrin Tviter

Suočen sa tužbom porodice Haline Hačins, Boldvin je u petak dao intervju za Si-En-En, u kojem je insistirao da nije kriv za smrt na snimanju koja se dogodila u oktobru 2021. godine, kada je usmrtio Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu.

On je rekao da su pomoćnik reditelja filma i oružarka odgovorni za njenu smrt.

- Neko je stavio pravi metak u pištolj, a trebalo je bolje da zna - rekao je Boldvin za Si-En-En, aludirajući na oružarku na setu filma Rust Hanu Gutjerez-Rid. - To je bio njen posao. Njen posao je bio da pogleda municiju i stavi lažnu, na setu nije trebalo da bude pravih metaka.

Boldvin, koji je rekao da "ne prođe dan a da ne pomisli na Halinu Hačins", takođe krivi i pomoćnika reditelja Dejvida Holsa, koji mu je predao oružje i potvrdio da je napunjen ćorcima.

- Postoje dve osobe koje nisu uradile ono što je trebalo da urade - rekao je on. - Ne sedim ovde i kažem da treba da idu u zatvor ili da želim da im život bude pakao. Ne želim to. Ali želim da svi znaju da su te dve osobe odgovorne za ono što se dogodilo.

NOVČANA KAZNA PRODUCENTU

BOLDVIN, koji je takođe bio producent na filmu, ranije je rekao da nije povukao okidač i da nema pojma kako se pravi metak našao na setu. Takođe, vlasti su osudile producente filma zbog nepoštovanja sigurnosnih protokola i naplatile im kaznu od 136.793 dolara.

Gutjerez-Rid i Hols su preko svojih advokata za Si-En-En rekli da su ovi Boldvinovi komentari pokušaj da se odbaci krivica.

U ovom intervjuu, Boldvin se osvrnuo i na poslovne ponude i rekao da je dosad izgubio pet filmova od nemilog događaja. Boldvin je dodao da ga je stres zbog cele situacije sigurno "koštao godina života".

- Dobio sam još jedan otkaz juče. Sve je bilo spremno za film, da uskočim u avion, razgovarao sam sa ovim momcima mesecima i juče su mi rekli da me ne žele u filmu zbog ovoga - rekao je Boldvin, misleći na istragu FBI koja je potvrdila da je on povukao obarač na snimanju.

Istraga FBI pokazala je da je Alek Boldvin povukao okidač pištolja koji je ubio snimateljku na setu filma Rust. Boldvin je slučajno upucao Halinu Hačins dok su snimali film u oktobru 2021, ali je tvrdio da zapravo nije povukao okidač. Međutim, nova forenzička istraga FBI tvrdi da iz oružja nisu mogli da budu ispaljeni meci bez fizičkog povlačenja okidača, piše "Skaj njuz".

"Pištolj nije mogao da opali bez povlačenja obarača", stoji u izvještaju. U izveštaju se smrt snimateljke karakteriše kao "nesreća". "Smrt je nastupila prostrelnom ranom grudnog koša. Pregled dostupnih izveštaja organa za sprovođenje zakona nije pokazao uverljive dokaze da je vatreno oružje namerno napunjeno municijom na snimanju", stoji u izveštaju.

"Na temelju svih dostupnih informacija, uključujući nepostojanje očite namere nanošenja povreda ili smrti, način smrti najbolje je klasifikovati kao nesreću", zaključeno je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)