RUSKI PRETPLATNICI TUŽILI "NETFLIKS": Advokati iz Moskve traže preko suda nadoknadu od 737.000 dolara za kršenje prava

V. N.

15. 04. 2022. u 23:12

RUSKI pretplatnici "Netfliksa" tužili su kompaniju za striming zbog ukidanja njihovih usluga, kao posledicu invazije na Ukrajinu.

РУСКИ ПРЕТПЛАТНИЦИ ТУЖИЛИ НЕТФЛИКС: Адвокати из Москве траже преко суда надокнаду од 737.000 долара за кршење права

Na striming servisu dostupni su serija "Bridžerton" i film "Ponoćno nebo", Foto Netflix/Liam Daniel

"Netfliks", koji u Rusiji ima oko milion pretplatnika, a u svetu oko 220 miliona, obustavio je gledanje servisa u Rusiji, ali i prekinuo produkciju i kupovinu svih ruskih televizijskih serija i filmova. Zato je advokatska kancelarija "Černišov, Lukojanov i partneri" podnela grupnu tužbu Hamovničeskom okružnom sudu u Moskvi, protiv striming giganta zbog "kršenja prava ruskih korisnika usled odluke 'Netfliksa' da prestane da pruža usluge u Rusiji".

Foto Netflix/Liam Daniel

Korisnici "Netfliksa" iz Rusije, koji plaćaju mesečno 799 rubalja (9,76 dolara) za pristup sadržaju, zahtevaju nadoknadu u visini od 60 miliona rubalja (blizu 737.000 dolara). Takođe, traže i novčanu kaznu protiv "Netfliksa" u iznosu od 50% svote koju odredi sud. Ukoliko "Netfliks" izgubi slučaj, ili odbije da se pridržava kompenzacionih naloga, mogle bi da uslede nove kazne. Inače, Grigorij Černišov je vodeći advokat za rešavanje sporova i antimonopolska prava, a zastupao je velike ruske i međunarodne kompanije u korporativnim sporovima.

Podsetimo, "Netfliks" je u februaru saopštio da je odbio da pristane na odluku da u svojoj ponudi prenosi 20 besplatnih ruskih državnih kanala, niti planiraju da ih uvrste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024