POJEDINE FILMSKE KUĆE OBUSTAVILE PRIKAZIVANJE SVOJIH OSTVARENJA : Rat u Ukrajini zatvara ruske bisokope

Novosti online

01. 03. 2022. u 10:48

Holivudske filmske kuće Dizni, Vorner Bros i Soni pikčers entertajment privremeno prestaju sa prikazivanjem svojih najnovijih filmova u Rusiji, što je odgovor na rusku napad na Ukrajinu i humanitarnu krizu.

ПОЈЕДИНЕ ФИЛМСКЕ КУЋЕ ОБУСТАВИЛЕ ПРИКАЗИВАЊЕ СВОЈИХ ОСТВАРЕЊА  :  Рат у Украјини затвара руске бисокопе

Centar za kulturu Požarevac

Volt Dizni je saopštio da će privremeno da prekine prikazivanje svojih najnovijih filmova u ruskim bioskopima, među kojima je i "Crveni panda", a pauzira se i prikazivanje "Betmena". Film je, u okviru svetske premijere u Rusiji trebalo da počne da se prikazuje 3. marta, to se odnosi i na akcioni film "Morbius".

- Buduće poslovne odluke donosićemo u zavisnosti od situacije - stoji u Diznijevom saopštenju. - U međuvremenu, sarađujemo sa partnerima iz nevladinih organizacija na pružanju hitne i ostale humanitarne pomoći.

Tokom vikenda Ukrajinska filmska akademija pokrenula je internet peticiju kojom poziva na međunarodni bojkot ruske kinematografije i ruske filmske industrije nakon napad na Ukrajinu. Rusija je za Holivud važno filmsko tržište. U 2021. na ruskim blagajnama su holivudski filmovi zaradili 601 milion dolara, što je oko 2,8 odsto prihoda od globalne prodaje ulaznica ili, tokom prošle godine ukupno 21,4 milijarde dolara.

Vorner medija je objavila da će nastaviti da prati situaciju, očekujući "brzo i mirno rešenje ove tragedije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a