ŽELIM CRNOGORSKO DRŽAVLJANSTVO: Glumica Vesna Pećanac obavestila predsednika Skupštine Crne Gore da prihvata poziv

V. K.

19. 01. 2022. u 23:01

ISTAKNUTA glumica Vesna Pećanac (74), udovica legendarnog filmskog reditelja Živka Nikolića, dala je pisanu saglasnost da predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputi predlog da ona dobije crnogorsko državljanstvo.

ЖЕЛИМ ЦРНОГОРСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Глумица Весна Пећанац обавестила председника Скупштине Црне Горе да прихвата позив

Foto I. Marinković

- Sa velikim zadovoljstvom ću, u najkraćem mogućem roku, pokrenuti proceduru kojom ćemo se, kao država i drušvo, odužiti gospođi Pećanac i njenoj porodici na svemu što su uradili za našu kulturu - saopštio je Bečić.

Sudbina glumice koja je najpoznatije uloge odigrala u muževljevim filmovima "Lepota poroka" i "Čudo neviđeno", kao i u seriji "Đekna još nije umrla, a ka' će nez znamo", a danas je redovni korisnik Narodne kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva u Beogradu, potresla je brojne poštovaoce udovice velikana crnogorske i jugoslovenske kinematografije Živka Nikolića, kolege glumce, političare, obične građane. Prvi čovek Nikšića Marko Kovačević kazao je da, ukoliko Vesna Pećanac želi, Opština Nikšić je spremna da joj pomogne.

- Kada dobije državljanstvo Crne Gore, vrata opštine će biti otvorena za nju - kaže Kovačević. - Ako želi da živi u našem gradu, mi ćemo se potruditi svi zajedno da to bude život dostojan čoveka. Ukoliko bi se svi saglasili i stvorili neophodni uslovi, Opština Nikšić podržala bi i obnovu porodične kuće Živka Nikolića u obližnjim Ozrinićima. Mi bismo svakako želeli da u Nikšiću postoji jedan kutak koji bi se bavio karijerama Vesne Pećanac i Živka Nikolića. Ove godine obnovićemo i ulicu koja nosi njegovo ime - kaže Kovačević.

Inicijator cele akcije je Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, koji je šefu parlamenta uputio inicijativu za dodelu crnogorskog državljanstva Vesni Pećanac, nakon čega je usledio pozitivan odgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZABAVA U VILI NA DEDINJU: Anastasija slavi 24. rođendan, prisutan i Gudelj sa porodicom, Ceca objavila čestitku (VIDEO)