NE TREBA JOJ MILOSTINJA, VEĆ POŠTOVANJE: Inicijativa Milana Kneževića iz DF da glumica dobije crnogorsko državljanstvo stigla u Skupštinu

V. K.

13. 01. 2022. u 11:40

UMETNICI koji su svojim darom oplemenjivali i činili lepšim živote brojnih generacija iz Crne Gore i regiona, zaslužuju dostojanstven život i poseban odnos naše države, čije ime su proslavili daleko van njenih granica.

НЕ ТРЕБА ЈОЈ МИЛОСТИЊА, ВЕЋ ПОШТОВАЊЕ: Иницијатива Милана Кнежевића из ДФ да глумица добије црногорско држављанство стигла у Скупштину

Foto I. Marinković

Sa posebnim zadovoljstvom ću predložiti da Vesna Pećanac, istaknuta glumica i supruga proslavljenog reditelja Živka Nikolića, dobije crnogorsko državljanstvo.

Ovo je saopštio Aleksa Bečić, šef crnogorskog parlamenta, nakon što je od Milana Kneževića, jednog od lidera Demokratskog fronta, dobio molbu da glumica Vesna Pećanac dobije državljanstvo te zemlje. Dobivši brzo pozitivan odgovor, Knežević je izjavio:

- Prezadovoljan sam što smo zajedničkom, ljudskom akcijom, bez politizacije, došli nadomak cilja. Svi smo prolazni, ali dela ostaju. Vesni Pećanac ne treba milostinja, već poštovanje za sve što je uradila za crnogorsku umetnost.

Javnost u Crnoj Gori, ali i na čitavom prostoru bivše Jugoslavije, uznemirila je sudbina Pećančeve, kada su na društvenim mrežama podeljene njene fotografije sa božićnog ručka iz narodne kuhinje u Beogradu, koja obezbeđuje obrok najsiromašnijim građanima, a čiji je Vesna redovni korisnik. U slučaju da glumica koja je rođena u Ljubljani postane državljanka Crne Gore, moći će da stekne status istaknutog kulturnog stvaraoca, postavši tako i doživotna korisnica mesečne naknade u visini jedne i po prosečne mesečne zarade, oko 730 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)