DŽEJ JE PREDOSETIO KRAJ: Muftija Jusufspahić otkrio detalje iz džamije

Novosti online

30. 12. 2021. u 23:02

POKOJNI Džej Ramadanovski je slavio Svetu Petku jer ju je slavio uz bivšu ženu Nade, ali svoju veru nikada nije promenio.

ЏЕЈ ЈЕ ПРЕДОСЕТИО КРАЈ: Муфтија Јусуфспахић открио детаље из џамије

Foto: Printskrin

Ovako muftija beogradski Mustafa Jusufspahić otkriva kako su izgledali poslednji dani pevača. On kaže da je pred smrt redovno dolazio u džamiju na molitve kao da je predosetio šta se sprema.

- Džej je dolazio ovde, u džamiju. Viđali smo se. Znao sam ga od osamdesetih godina, kad je imao svoj klub i kad je sarađivao sa Oliverom Mandićem. Bio je raja, bio je faca, voleo je da se šali, uvek veseo... Lepo je bilo imati ga u društvu. Nekoliko nedelja pre smrti je dolazio u džamiju, bio je na molitvi petkom, tražio mi je da mu potpišem jedan prevod Kurana. Dao sam mu. Pevao je mom sinu Omaru iako je već bio bolestan, stradale su mu glasne žice, ali je toliko bio pun duha da je zapevao. On je, inače, pevao na više jezika. Jednom kad su mi došli prijatelji iz Italije, ali poreklom Pakistanci, on im je pevao na njihovom jeziku - ispričao je muftija Mustafa Jusufspahić.

Kaže da Džej, iako je živeo kao pravoslavac, nikada nije hteo da promeni veru, čak ni kada se oženio sa Nadom koja je pravoslavne vere, a čiju je slavu slavio do smrti.

- Njemu vera nikada nije bila bitna niti je o tome razmišljao. Međutim, kako mu je zdravlje bilo sve lošije počeo je redovno da ide u džamiju. Kao da je predosetio svoju smrt, pa je želeo na neki način da se približi svojoj veri. Baš tako je i sahranjen po svim muslimanskim običajima - kaže pevačev prijatelj sa Dorćola.

Podsetimo, Vanja Bulić je otkrio da je Džej sve vreme nosio u džepu ikonu Svete Petke.

- Bio je pobožan jako, uvek je nosio ikonicu Svete Petke sa sobom i svaki put kada bi napravio neku glupost, on bi pogledao ikonu i izvinjavao se - otkrio je Vanja priču o pokojnom prijatelju.

BONUS VIDEO - NEMA VIŠE DŽEJA, PESMA JE OSTALA: Dorćol se na ulicama oprašta od legende

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)