SA KLEPTONOM JE SNIMIO HIT “LEJLA”: Tužna biografija poznatog muzičara - pred njim je bila karijera, a on je čekićem i nožem presudio majci!

Novosti online

27. 11. 2021. u 18:42

BUBNJAR DŽim Gordon bio je jedan od najtraženijih muzičara na svetskoj sceni 1960. i 1970. godina, a tokom karijere je radio sa najvećim zvezdama svetske muzičke scene.

СА КЛЕПТОНОМ ЈЕ СНИМИО ХИТ “ЛЕЈЛА”: Тужна биографија познатог музичара - пред њим је била каријера, а он је чекићем и ножем пресудио мајци!

Foto: Fejsbuk

Sarađivao je sa Erikom Kleptonom, Šer, DŽoom Kokerom, DŽonom Lenonom, The Beach Boys, Alisom Kuperom, a lista njegovih saradnji ide unedogled.

Karijeru je započeo 1963. godine kao 17-godišnjak u bendu The Everly Brothers, a brzo se probio na sceni Los Anđelesa. Snimao je albume sa Little Richardom, Geneom Clarkom, The Beach Boysima i mnogima drugima, a na vrhuncu karijere bio je toliko zaposlen da je u jednom danu svirao u tri različita grada. Znao je jutro provesti u Los Anđelesu, popodne na koncertu u Las Vegasu, a veče u San Dijegu, nakon čega bi se vratio u Los Anđeles.

Često je nastupao s legendarnim Erikom Klaptonom, a osim bubnjeva, ponekad je svirao i klavir. Upravo je Gordon zaslužan i za hit-pesmu Lejla (Layla), koju je snimio sa Klaptonom, s kojim je kasnije obišao čitav svet. Kada ga je primetio Frenk Zapa, zamolio ga je da mu pomogne u bendu pa su zajedno nastupali širom SAD.

Gordon je u jednom trenutku počeo da čuje glasove, a bilo je jasno da ima šizofreniju, što su primetile i njegove kolege. Američki mediji su pisali kako je čuo glasove svoje majke, zbog čega se izgladnjivao i nije mogao da spava, a ni da svira bubnjeve. Godine 1983. napao je svoju majku čekićem pa je nožem izbo do smrti.

Kada je završio na sudu, prihvaćena je njegova obrana zbog dijagnoze kojom su mu utvrdili akutnu šizoferniju, no u julu 1984. godine dobio je presudu po kojoj je na 16 godina išao u zatvor. Kazna mu se do danas produživala, a navodno je naglasio kako ne namerava da napusti zatvor. Nakon nekoliko saslušanja na kojima se nije pojavio bilo je jasno kako je njegova vlastita odluka da ostane doživotno u zatvoru.

BONUS VIDEO - VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)